Eile Bostonis toimunud konverentsil teatas Microsofti äri- ja turundusstrateegia juht Tami Reller (pildil), et uuenduse ametlik nimetus on Windows 8.1 ning tarbijani jõuab see "hiljem sel aastal" ja täiesti tasuta, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Lisaks tähistab Windows 8.1 teatavat uut ajajärku Windowsi turustamisel.

Kui seni olid erinevad Windowsi-uuendused ja täiendused mõeldud eeskätt erinevate turva- ning muude aukude lappimiseks, siis nüüd lubab Micorsoft sarnaselt Androidi ja iOSi uuendustega ka parendatud funktsionaalsust.

Kuigi silmnähtavalt on tegu konkurentide tegevuse tõttu pealesunnitud käitumisega, tuleb seda vaid igati tervitada.

Esialgu on tegu siiski veel tarkvaraturul domineeriva operatsioonisüsteemiga. Arvestades antud turu dünaamikat ja arengukiirust, võivad aga muudatused seal toimuda ülima kiirusega.

Eks muuda ju Microsofti ärevaks Windowsiga nutitelefonide oodatust väiksem edu, mis tähendab ühte protsenti tervest nutitelefonide turust. Sellele omakorda sekundeerib suhteliselt kasin Windows 8 rakendustepood, mis sisaldab umbes 70 000 erinevat rakendust.

Kuigi Microsoft ise väidab oma kanalites, et on selliste sündmuste käiguga rahul, võime kindlad olla, et nii Google kui Apple kihistavad sellise jutu peale naeru, millest ei puudu rammus ports kahjurõõmu.