Üldsus ja ka märkimisväärne osa meediast kohtleb Windows 8 siiski kui ebaõnnestumist, mis ei üllata.

Esiteks me ei tea endiselt, kui palju Windows 8 seadmeid juba reaalses kasutuses on. Teiseks ei tunne paljud soovi Win7 uuema, nutiseadmetele sõbralikuma opsüsteemi vastu vahetada. Vana töötab nii hästi ja polegi tegelikult ju vananenud.

Pole siis ime, et netis ringlevad juba kõlakad Windows 9 arendamisest. See toimuvat isegi üsna suure hooga! Ja kõlakaid on üllatavalt palju. Siit väike kokkuvõte.

1) Windows 9 valmib juulis või augustis.

2) See ilmub tõenäoliselt allalaetaval kujul ja üsna tõenäoliselt upgrade- ehk "värskendusvalikuna" neile, kellel Win 8 või 7 juba olemas.

3) Windows 9 kasutab Internet Explorer 11 uut versiooni. Sellega tegelemine võiks selgitada, miks IE tiimil kulus nii kaua, et tuua IE10 Win7-le.

4) Win9 sisene otsing näitab automaatselt tulemusi eri rakendustest, umbes nagu universaalotsing Windows 7-s.

5) Windows 9 on võrdluses 8-ga odavam, väiksem ja sisaldab rohkem äppe.

6) Rakenduste puhul on tähtis skaleerimise võimalus, et need sobiksid võimalikult paljude ekraanisuuruste ja resolutsioonidega. Eriti kui MS püüab Win9 levitada rohkem ka 7-8-tolliste ekraanidega tahvlite nišis, kus ruulivad hetkel Apple ja Google.

7) See on ehk kaugem siht, aga Microsoft tahaks põhimõtteliselt näha Windows Phone'i äppe töötamas ka Windowsi keskkonnas.

8) Windows 9 loomisel on põhisihte luua tõhusam toitehaldus: et seadmed kulutaks töötades isegi vähem energiat. Seda nii arvutite ja nutiseadmete maailmade lähenemise tõttu kui ka põhjusel, et rivaalid eesotsas Inteliga toodavad aina pisemaid, võimsamaid (mobiil)kiipe.

9) Windows 8 jäi žestipõhisest juhtsüsteemist ilma, aga 9 võib seda pakkuda nn põhivarustuses, ilmselt Kinecti tehnoloogia toel. Muidugi toimiks žestid kolmemõõtmelises ruumis, sest 3D-kaamerate ilmumine sülearvutitesse on lähiaastate küsimus.

10) Windows 9 ilmub tõenäoliselt ka 32-bitisena (mitte ainult 64-sena). MS säilitab seeläbi Win8 ja 9 tahvelarvutite ühilduvuse ning Win9 poolse toe Atom Windows 8 tahvlitele.