Üllatavalt positiivsetele arvustustele ja tahvelarvutite populaarsusele vaatamata ei soovi lõppkasutajad uut Windowsi eriti suure entusiasmiga vastu võtta, vahendab Kahvel.ee.

Microsofti sõnul pole probleemiks sugugi kasutajate huvi puudumine või operatsioonisüsteem ise, vaid riistvaratootjate suutmatus klientide soove rahuldada.

Paljud tootjad ja edasimüüjad aga väidavad just, et nad olid sarnaselt Windows 7 tulekuga valmis suureks ostubuumiks, kuid seda ei juhtunud.

Siinkohal tuleb ka tõdeda tõsiasja, et Windows 7 suur algne populaarsus saavutati suurel määral "tänu" Vista läbikukkumisele.

Meie kaldume aga arvama, et uut Windowsi välditakse just harjumatu kasutajaliidese pärast. Kui Windows 95 kasutajale Windows 7 ette panna, saab ta hakkama, 8 vajab aga õppimist ja harjumist.

Oma rolli mängib ka see, et Win7-l pole otseselt midagi viga ja hiljuti soetatud arvuti uuendamiseks mõjuvat põhjust ei leita.

Kiputakse rääkima, et head Windows operatsioonisüsteemid käivad halbadega kordamööda. Kui 98, XP ja 7 on edukad olnud, siis 2000 ja Vista kohta nende vahel on pigem halvad mälestused.

Saab näha, kas trend jätkub, või suudab Windows 8 rahva südamed võita.