Probleemiks on Google, täpsemalt operatsioonisüsteem Android, mida kasutab valdav enamus Samsungi telefonidest-tahvelarvutitest. Nimelt peab Samsung igalt müüdud Androidilt maksma Google'ile litsentsitasu, vahendab Kahvel.ee.

Samsungi lahendus probleemile on luua firmasiseselt uus operatsioonisüsteem: Tizen. Et aga projekt toimiv oleks, on vaja luua ökosüsteem, mille üks olulisemaid osi on edukas rakendustepood.

Kuna Tizeni opsüsteemi kasutajabaas on praktiliselt olematu, on ka tarkvaraarendajate huvi olnud väike.

Et vältida surnud ringi teket ja rakenduste poele hoog sisse lükata, on Samsung ja Intel kahepeale kokku pannud välja üle 4 miljoni dollari suuruse auhinnafondi ning kuulutanud välja rakenduste arendamise võistluse.

Kõige suurem summa, mida ühe rakenduse eest võita saab, on koguni 200 000 dollarit.

Tizen valmib Samsungil koostöös Inteliga. Samsungi soov on sarnaselt Apple'iga saada enda kätte võimalikult suur kontroll nii riistvara kui ka tarkvara üle; Intel loodab aga telefonide-tahvlite turul kanda kinnitama hakata.

Teadupärast läheb Intelil juba pikemat aega laua- ja sülearvutite turul väga hästi, nüüd plaanitakse senisest enam kiipe hakata tootma ka telefonidele, tahvelarvutitele ja nutikatele teleritele.