"Microsofti toe kadumine tähendab seda, et Windows 7 enam ei uuendata ega paigata ning kriitilised turvanõrkused säilivad. Tulevikus on vana tarkvaraga arvutikasutajaid lihtsam haavata läbi turvaaukude, mida jaanuari keskpaigast enam ei lapita. Iga päevaga muutub tarkvara ebaturvalisemaks, sest avastatakse uusi nõrkuseid ning juba avastatud nõrkused säilivad," kommenteeris olukorda RIA elektroonilise osakonna juht Margus Arm.

Tema hinnangul võib uuenduste puudumine kurjategijate elu märkimisväärselt lihtsustada ning juba mõne nädala või kuu jooksul on vana operatsioonisüsteemi kasutajad ohus. "Piltlikult öeldes hakkab arvuti uks vaikselt lahti vajuma ning kurjategijatel tekib ajapikku võimalus varastada näiteks inimeste isiku- ja krediitkaardiandmeid või pääseda kogu arvuti sisule ligi," lausus Arm.

Lisaks üldistele riskidele tõdeb Arm, et on võimalik, et kasutajad ei saa ligi näiteks Eesti e-teenustele ning probleeme või bolla DigiDoc4 ID-tarkvaraga. "See tähendab, et Windows 7 kasutades ei pruugi toimida näiteks digiallkirja lisamine või dokumendi krüpteerimine. Selleks, et tagada mistahes programmi töö, tuleks alati kasutada kõige värskemaid versioone," ütles Arm.

RIA hinnangul on DigiDoc tarkvara kasutusel umbes 600 000 arvutis ning ligi 15 protsenti nendest kasutavad Windows 7 operatsioonisüsteemi. Kõikidel sellistel kasutajatel soovitab RIA tungivalt oma operatsioonisüsteemi uuendada. DigiDoc tarkvara töötab ka järgmise aasta jaanuarist probleemideta Windows 8.1 ja 10, MacOS, Linuxi ning Androidi ja iOS-i operatsioonisüsteemis.