Microsofti CFO ehk finantsdirektor Peter Klein väitis teisipäeval Morgan Stanley sponsoreeritud finantskonverentsil, et firma on suutnud möödunud juulist alates müüa juba 90 miljonit koopiat Windows 7 litsentsi (see on turul oktoobrist).

Ettevõtted on jäänud seni truuks pigem Windows XP-le, näiteks Microsofti riistvara-alane partner Intel.

Gartneri uuring näitab, et Windows 7 pole suutnud tõsta nõudlust PC-de järele, aga on osutunud suurepäraseks turustustööriistaks.

Microsofti COO (maakeeli tegevjuht?) Kevin Turner väitis eraldi üritusel Londonis pealekauba, et nad loodavad 2010. aasta jooksul müüa lisaks 300 miljonit koopiat Windows 7 litsentsi, kuigi ettevõtted hoiavad tõenäoliselt endiselt rahakotiraudu suletuna. MS loodab ka siin olukorda paranemas näha.

Microsoft loodab investeerida arenevatele turgudele, v.a Hiina, kulutades tänavu arendustöödele 9,5 miljardit dollarit.

"Kuni me suudame panna Hiina austama intellektuaalset omandit - uusimad arvud olid vist 98% kasutust ja 10% maksjaid -, on see tarkvara mõttes tõeline takistus," mainis Turner. "Hiina valitsusel on selles vallas tööd teha, või muidu ei saavuta riik meie arvates oma potentsiaali."

Šokeerivaid numbreid oleme saanud lugeda ka Internet Explorer 8 poolt, sedapuhku aga negatiivseid. MS tunnistab, et ikka leidub umbes 2000 paljukülastatud portaali, mida saab IE8-s vaadata ainult abivahenditega (Compatibility View abil).

Aasta eest, kui IE8 ilmus 2009. märtsis, oli see number isegi 3000. MS kinnitas tollal, et brauser ei saa hästi läbi populaarsete saitidega nagu BBC, Royal Mail, Apple, PayPal, Amazon ja isegi nende endi portaal MSN.

Ainult 19% nendest saitidest jookseb IE8 standardlaadis. 41% peab leppima peaaegu-standardiga. 26% laeb IE8 puhul quirks-laadis. 14% vajab täielikuks funktsioneerimiseks IE7 standardlaadi. IE8 kasutab vaikesättena erinevaid valikuid, et populaarsed veebisaidid mõistlikul kujul kuvada. Põhjuseks on paljude populaarsete veebisaitide koostajad, kes tahavad sobida võimalikult paljudele brauseritele ja kasutavad väga erinevaid standardeid põhjaks, st ei võta sihiks IE8-le meeldida.