Microsoft on juba varem teatanud, et Windows 7 süsteemi plaanitakse toetada 10 aastat alates väljaandmishetkest ning nii "suretataksegi" operatsioonisüsteem 14. jaanuaril välja. Mõningate Windows 7 versioonide kasutajatel on võimalik ka tulevikus turvauuendusi saada, kuid selle eest tuleb maksta - maksimaalselt kuni 180 eurot aastas. Kodukasutajatele ehk Windows 7 home versioonile enam turvasüsteemide toetust ei pakuta.

"Windows 7 operatsioonisüsteemi saab jätkuvalt ka pärast seda kuupäeva kasutada, kuid selleks, et viiruseid ja turvariske vältida, soovitame arvutile paigalda Windows 10 operatsioonisüsteemi," seisab Microsofti kodulehel. Tasuta võimalust Windows 10 paigaldada tarkvaratootja aga enam ei paku.

Praeguse seisuga kasutab Windows 10 operatsioonisüsteemi 56 protsenti kasutajatest, kuid ka Windows 7 puhul on suur osa kasutajaid, kes sellele truuks jäänud on - 33,38 protsenti. Kõik need kasutajad peaksid Microsofti sõnul turvariskide vältimiseks hiljemalt järgmise aasta jaanuariks Windows 10 soetama.

Tasuta oli Windows 10 operatsioonisüsteemi võimalik saada kuni 2016. aasta 29. juulini. Hetkel tuleb operatsioonisüsteem endale osta, Microsofti kodulehel tuleb Home versiooni eest välja käia 125 eurot. Samas on ka kavalaid võimalusi operatsioonisüsteemi endale tasuta saamiseks.