Shuttleworth on kunagi tehnoloogiaportaalile The Register kinnitanud, et ta ootab kannatamatult Windows 7 turuletulekut, sest see annaks Ubuntule võimaluse Windowsiga õiglastel alustel minirüperaalide turusegmendis konkureerida.

Seni on arvutitootjad eelistanud paigaldada pisikestele sülearvutitele Windows XP operaratsioonisüsteemi, kuna sellega on harjunud enamik kasutjaid ja selle jooksutamiseks piisab netbook'i jõudlusest. Windows Vista nõudmised riistvarale on paraku nii suured, et seda viidatud pisiarvutid käitada ei suuda.

Windows 7 seevastu on rasva kõvasti maha võtnud ja see töötab ilusti ka nõrgematel arvutitel. Lisaks on Microsoft maha matnud plaani, mille kohaselt minirüperaalidele mõeldud Windows 7 Starter Editionis sai ühekorraga käima tõmmata vaid kolm erinevat programmi.

Küll aga on Microsoft tegemas Ubuntule ja teistelegi ootamatut kingitust.

Windows 7 Starter Edition'i hind on väidetavalt XPst kaks korda kõrgem. Kui Windows XP eest peavad arvutivalmistajad välja käima 25 - 30 dollarit (mõningatel andmetel ka 15$), siis Windows 7 SE eest tahab Microsoft saada vahemikus 45 - 55 dollarit. Väidet tõestab ka ühe Delli tootejuhi nurin, et Microsoft kavatseb Windows 7 hinnaga inimesi tõsiselt ehmatada.

Ametlikult siiski Windows 7 hinnakirja kinnitatud ei ole.

Kui see info tõele vastab, siis võib see tähendada, et paljud arvutitootjad, kes sisuliselt võitlevad iga sendi kokkuhoidmise eest nimel, ei pruugi seda alla neelata ja tarnivad uusi arvuteid pigem Linuxiga. Lisaks Ubuntu Netbook Editionile on ennast väga heast küljest näidanud veel Inteli Moblin ja HP Mi Linux operatsioonisüsteemid.