Microsoft annab oma kodulehel teada, et tõrked võivad esineda nii seadmete paarimisel, ühendamisel kui ka kasutamisel. Ettevõtte sõnul on eesmärgiks kaitsta kasutajaid, kes kasutavad selliseid seadmeid, mis kasutavad ühenduste krüpteerimiseks laialdaselt kasutatavaid krüpteerimisvõtmeid, mis on lihtsalt lahti murtavad ning seega ohustavad kasutajate infot.

Microsofti sõnul ei saa kasutaja kahjuks olukorra parandamiseks midagi ette võtta. Ainus võimalus on kirjutada seadme tootjale, et nad uuendaks võimalusel seadme tarkvara. Selline olukord toob ilmselt just odavamate bluetooth seadmete arvutitega ühendamisel kaasa hulga probleeme, kus neid pole lihtsalt võimalik arvutiga ühendada, kuna seadmetootja ei ole tarkvara uuendamisest huvitatud.

Uuendusega on võimalik küll oodata, kuid paratamatult tuleb varem või hiljem see siiski ära teha. Microsofti sõnul võib bluetooth seadmete ühendamisega probleeme esineda ka Windows 8.1 operatsioonisüsteemi ning Windows Server 2019, 2016 ja 2012 R2 kasutajatel.

Lisaks sellele viitab Microsofti kodulehel avaldatud teadaande pealkiri ka sellele, et tulevased uuendused võivad mõjutada ka teisi operatsioonisüsteeme.