Arvutite ja nutiseadmete opsüsteemide uuendused on alati kasutajate tähelepanu all ja jõuavad seetõttu tihti ka tehnoloogiauudistesse. Pole ime, sest kõne all on seadmed, mida igapäevaselt vajame ja kasutame, nii et kui uuendus sujuvat tööd segab, puudutab probleem paljusid.

Windows 10 tarkvarauuendused on veel erilise tähelepanu all, sest enamik koduarvuteid kasutab seda opsüsteemi ja Microsoft on juba ammu näidanud, et ei oska või taha oma opsüsteemi ilma kasutajaid häirimata alati värskendada.

Mais allalaaditavaks muutunud May 2020 Update, tuntud ka kui version 2004, sisaldas kümmetkonda probleemi, aga hiljuti tuli ilmsiks veel üks, mis tundub eriti häiriv, sest võib arvuti SSD-andmekandjat kahjustada.

Mainitud tarkvaraviga ajab Drive Optimize / Defgrament and Optimize Drives nimelise tööriista segi, nii et see ei mäleta enam, millal andmekandjat viimati optimeeris ja püüab seda teha iga kord, kui arvutit on taaskäivitatakse. SSD'sid ei tohiks aga tihti defragmentida, sest see võib pooljuhtketta eluiga lühendada.

Microsoft tegeleb juba vea parandamisega ja on Windows Insideri programmi liikmetele ühe võimaliku paranduse välja pakkunud. See on leitav beetakujul tarkvarana Windows 10 Build 19042.487 (20H2) for Insiders.