Praeguse plaani kohaselt toimuks üleminek järgmisele standardile järk-järgult ning esialgu tegeletaks Wi-Fi 6 standardi parandamisega. Wi-Fi 7 võiks kohal olla aga juba üsna varsti, praeguse plaani kohaselt aastal 2024. Qualcommi tehnoloogiavaldkonna asepresident V.K. Jones rääkis uuest standardist Cnetile ning tõdes, et tema ootab uue standardi puhul olulist läbimurret vähemalt kolmes valdkonnas.

Esiteks peaks Wi-Fi 6 olema võimeline läbi laskma rohkem andmeid, kuna EL-i ja USA regulaatorid plaanivad raadiosideks võimaldada uusi sagedusi. Kui praegused Wi-Fi standardid kasutavad 2,4 või 5 GHz sagedusi, siis uueks sageduseks saab praeguste plaanide kohaselt 6 GHz. See muudatus toimub kõige varem aasta jooksul ning tõstab Jonesi sõnul avalike võrkude kiirusi vähemalt neli korda

2022. aastaks peaks tulema aga teine, UL MU-MIMO akronüümiga tähistatav uuendus, mis tõstab ühenduse kiirusi ning seda eriti just üleslaadimise puhul. MIMO tehnoloogia on juba kasutusel Wi-Fi 4 ja 5 standardite puhul ning võimaldab lihtsustatult öeldes kahe seadme vahel liikuval infol valida eri teekondi. Nii ei panda üht suurt infomagistraali kinni ning õhku mööda saab liikuda rohkem infot.

MU-MIMO tehnoloogia saabub aga Wi-Fi 6 seadmetega ning tähendab seda, et iga läbipääsupunkt (ruuter) on võimeline korraga toetama mitut MIMO seadet, mitte ainult üht nagu 4. ja 5. standardi puhul. UL tähendab aga seda, et uus tehnoloogia on keskendunud just üleslaadimise parandamisele.

Kolmandat uuendust tähistab aga täheühend CMU-MIMO. Kui Wi-Fi 6 puhul kasutatav MU-MIMO on võimeline toetama kaheksat antenni, siis CMU-MIMO puhul oleks toetatavate antennide hulk 16. Oluline on seejuures see, et need antennid ei pea olema ühe läbipääsupunkti küljes. Näiteks võiks see tuua olukorra, kus ühes suures majas on üks suur kõikehõlmav võrk, mis kasutab tegelikult mitut läbipääsupunkti.

Insenerid arvavad, et Wi-Fi 7 standardi maksimaalne allalaadimiskiirus saab olema 30 Gbps ning sellised kiirused on eriti kasulikud just nendele, kes pidevalt videosid vaatavad või üles laevad ning samuti mänguritele. Peale selle saaks ühte võrku olla ühendunud rohkem inimesi ning ruuteri ühendamisvõimekus ulatuks kaugemale.

Sellest, mida endast kujutab aga praegu inimesteni jõudev Wi-Fi 6 standard, loe täpsemalt SIIT!