Nüüd kuulutas firma aga veel ühe põneva toote sünnist: samuti USB-C pesa saanud G-Drive'i seeria.

See tähendab 4, 8 või 10 TB andmeruumi pakkuvat välist kõvaketast, mille hinnad on USA-s vastavalt 199,95, 349,95 ja 449,95 dollarit.

Need ei paku märkimisväärset kiirust, kuni 195 MB/s, kettad teevad ainult 5400 pööret minutis. Kaasas on kaks kaablit, USB-C -> C ja -> A.

Põnev on peamiselt asjaolu, et WD tootis kolm USB-C G-Drive'i spetsiaalselt neile, kes on hankinud Apple'i mullusügisese MacBook Pro moeka sülearvuti.

Kõik kolm on vaikimisi formaaditud Apple'i opsüsteemile Mac OS, kuigi neid saab hiljem Windowsile sobivaks vormida. Ja kõik kolm suudavad tänu USB-C ühendusele uusimat MacBook Prod laadida – sellel on ainult üks USB-C pesa, mis ei võimalda korraga laadijat ja välist andmekandjat kasutada, kui abistavat donglit juurde ei osta.

Miinusena peab välja tooma, et USB-C 45vatisest võimsusest jääb 13- või 15-tollise uue MacBook Pro jaoks natuke lahjaks. G-Drive suudab tolle akut küll mõne mõne aja vältel tühjenemast hoida, kuid lisaks täita mitte. Küll piisaks 12-tollise ekraaniga MacBooki aku toitmiseks.

Meenutuseks niipalju, et ka LG UltraFine-monitorid annavad MacBook Prodele USB-C teel "särtsu" juurde. Need on aga kordades kallimad kui G-Drive'id.