LiPS asutati 2005 aastal eesmärgiga luua Linuxipõhisele mobiilitarkvarale standardiseeritud platvormiga rakendusliides (API). Asutajate seas olid Palmsource, France telecom, Orange ja mitmed teised mobiilimaailma prominentsed tegijad. LiPS’i esimene API spetsifikatsioon ilmus möödunud aastal, kirjutab Ars Technica.

LiMo Sihtasutus seevastu üritab luua tarkvarale keskendumise asemel terviklikku Linuxipõhist mobiiliplatvormi, mis oleks telefonidel koheselt kasutatav ja hõlmaks enamusi levinud avatud lähtekoodil põhinevaid tehnoloogiaid. LiMo on saavutanud LiPS’ist suurema populaarsuse ja seda toetavad mitmed suured võrguoperaatorid ja telefonitootjad, nagu Verizon, Motorola, NEC, Panasonic, Samsung, Vodafone, LG, and NTT DoCoMo. Esimesed LiMo telefonid jõuavad turule veel sellel aastal.

Tootmisküpse platvormi olemasolu on teinud LiMo suuremaks tegijaks kui LiPS’i ja mõned LiPS võtmetegijad, nagu Orange ja France Telecom liitusid käesoleval aastal sellegi organisatsiooniga. Liikmete ja eesmärkide kattumine tegid organisatsioonide liitumisest ainuvõimaliku lahenduse.

Sellisest ühinemisest on oodata LiMo turuosa suurenemist, kuna Linuxipõhise mobiilitarkvara valmistajatel tuleb võidelda oma koha eest nii Google toetatud Open Handset Alliance’ga kui vastselt asutatud Symbian Foundation’iga.