Dokument on koostatud tuginedes Californias asuva Berkeley ülikooli möödunud veebruaris ilmunud uurimustööle „Üle pilvede" (Above the Clouds: A Berkeley View of Cloud Computing).

Pilveraalinduse abil on kasutajatel võimalik jooksutada rakendusi eemalasuvate andmekeskuste serverites ja selline lähenemine on eeldatavalt  järgmine „suur samm" arvutimaailma evolutsioonis, kirjutab EETimes.

„Pilveteenuse pakkujad peavad tegutsema ühise eesmärgi nimel ja kindlustama, et väljakutsed turvalisuse, integratsiooni, ühilduvuse haldamise jne valdkondades saaksid tuginedes avatud koostööle ja standardite asjakohasele kasutamisele, pädeva lahenduse," seisab manifestis. „Pilveteenuse pakkujad ei tohi kasutada ära oma turupositsiooni ja piirata kasutajate võimalusi oma platvormiga ning takistada teenusepakkujate valikut."

Allakirjutajate seas on AMD, Cisco Systems, EMC, IBM, Juniper ja Sun Microsystems. Manifestiga pole ühinenud kolm suurimat pilveteenuse pakkujat, kelleks on Google, Amazon ja Microsoft.

Algatusega on ühinenud ka Avatud pilve konsortsium, mis koosneb Ettevõtetest Cisco ja Yahoo ning grupist akadeemilistest institutsioonidest. Konsortsium katsetab pilveraalinduse lahendusi ja on välja mõelnud pilveraalinduse reeperid.