Esialgu on valminud tehisnahast prototüüp, kuid juba ennustatakse leiutisele suurt tulevikku ning seda peetakse n-ö virtuaalreaalsuse prillide seni puudunud lüliks, kirjutas wearable-technologies.com.

Tehisnahk on üliõhuke ning see on tehtud silikoonist ja painduvatest elektroodidest. Selle loomiseks on kasutatud haptilist tehnoloogiat, mis kasutab ära kompimismeelt, mõjutades kasutajat, jõudude, vibratsioonide, või liigutuste kaudu.

Tehisnahast saab teha näiteks kindaid või kostüüme, mille kandja tunnetab virtaalreaalsuses puudutusi või sealseid pinnatekstuure väga reaalselt ja reaalajas. 


Inimese puutetundlikkus mängib üliolulist rolli ümbritseva maailma tajumisel, samamoodi nagu nägemine ja kuulmine. Tehisnahka, millega on võimalik korrata inimese n-ö puutetunnet, saab kasutada ka muudel eesmärkidel, kasvõi meditsiinilises taastusravis.

Seda, millal prototüübist saab masstoode poelettidel, teadlased veel öelda ei oska. Ees seisavad veel mitmed katsetused ning testid neuroteaduslikes uuringutes.