„Lapsed on nutiseadmete kasutamises väga osavad ning selleks, et nendega sammu pidada ja nutimaailmas ühenduses olla, tõime esindusse spetsialistid, kes õpetasid, kuidas see elektrooniline maailm käib,“ rääkis Tele2 Eesti klienditeenindusdirektor Sirli Seliov.

Tehnikaeksperdid selgitasid Viljandi Tele2 esinduses seenioritele lihtsalt ja praktiliselt, mis on internet, kuidas erinevad WiFi ja 4G, kuidas teha ja saata telefoniga pilte, kuidas sõprade või laste ja lastelastega suhelda – Skype'is, Messengeris, Viberis või Whatsappis.

Vajadus taolise koolituse tarvis on suur ning tagasiside Viljandi seeniorite poolt positiivne. „Sellises formaadis koolitustesarja pole varem toimunud,“ rääkis Seliov. „Nõu küsinud inimesed tõdesid, et koolitus on vajalik just seetõttu, et tihti pole neil käepärast kedagi, kes oskaks ja saaks seadet kasutama õpetada või kõrvalt juhendada.“

Lisaks oli Viljandis suurem huvi selle vastu, kui keeruline või lihtne on nuputelefonilt nutitelefonile üle minna, kui palju andmemahtu kulutab YouTube’is videote vaatamine ning kuidas kogu tähtis informatsioon vanast seadmest uude üle kanda.

Tele2 sõnul tuleb selliseid koolitusi veel - juuni alguses toimus esimene seenioritele mõeldud koolituspäev Haapsalus ning see võeti väga soojalt vastu. Koolitusi planeeritakse edaspidi teha kõigis maakondades ja järgmine seeniorite koolituspäev toimub 7. septembril Paides.