Õnneks leidub lihtne lahendus. Tuleb leida videoteisendaja, mis kodeerib faili uuesti vajalikku vormingusse või isegi täpsele seadmele sobivaks (iPhone, iPod vms).

See ei pea tingimata midagi maksma, sest leidub piisavalt suurepäraseid tasuta rakendusi, mis pakuvad kõike vajalikku. Siin on ülevaade viiest.

SUPER (Simplified Universal Player Encoder&Renderer) kasutab mitmeid avatud lähtekoodiga vahendeid, et pakkuda ulatuslikke failiteisendamise võimalusi.

Esindatud on muidugi kõik peamised vormingud: 3GP, 3G2, AMV, ASF, DAT, DVR-MS, FLI, FLC, FLV, M2TS, MPG, MKV, MOV, M4V, NSV, OGM, QT, RM(VB), STR, SWF, TS, TRP, TY, TY+, TMF, VIV, VOB, WMV.

SUPER suudab ka internetist striimivaid videosid salvestada, piltide järjestusi importida, ja esineb ka suurepärane toetus helifailidele.

Väljundvalikute seas on kõik peamised PC video- ja heliformaadid, aga samuti 3GP / 3G2 failide loomise võimalus mobiiltelefonidele, klippide loomine iPodile ja iPhone'ile, Zune'ile, PS3, PSP ja DS konsoolidele jm.

Kõigi võimalustega tutvumine võib olla keerukas, sest kasutajaliides on keerukatest valikutest tulvil. Tasub siiski aega kulutada, sest kui olete juba SUPERiga sina peal, saate hakkama ilmselt iga võimaliku failiteisendusega.

Väljundformaatide nimekiri on hea: peaaegu iga klipi teisendamine MP4, AVI, 3GP, RMVB, WMV, MKV, MPG, VOB, MOV, FLV või isegi SWF failiks.

Leidub ka hulgaliselt eelhäälestusi seadmetele. Kui te pole väga kindel, kuidas videot peaks konfigureerima, valige lihtsalt "All to Mobile Device". See pakub sätteid iPhone'ile, iPodile ja iPadile, konsoolidele PSP, PS3 ja Xbox 360, Zune'ile, mobiiltelefonidele ja muudele seadmetele firmadelt nagu Archos, ASUS, Creative, HTC, iRiver, LG, Nokia, Philips, RIM (BlackBerryde tootja), Samsung, Sony Ericsson jt.

Kuid see on alles algus. Format Factory teisendab heli- ja pildifaile, ühendab videoklippe ja helifaile, parandab rikutud videofaile, tõmbab CD- ja DVD-plaatide sisu kõvakettale, loob ISO-kujutisi - kasulikke võimalusi on siin paksult.

Programm on paraku veidi ebastabiilne ja hangus meie testide ajal mõned korrad. Samas on see tõhus ja kerge kasutada. Sikuta fail kohale, vali väljundvorming ja sätted, ja paari klõpsuga peaks tulemus valmis olema.

Handbrake sündis avatud lähtekoodiga DVD rippimise rakendusena, mis muutis valitud ketta sisu ruttu käepärasemaks videofailiks.

Kommerts-DVDsid sellega enam dekrüpteerida ei saa, aga pea iga videovormingu importimine pole probleemiks, milles aitavad mõned teegid FFmpegi projektist. Ekspordivalikud on paraku piiratumad. Teisenduseks saab olla MP4, MKV... ja kõik.

Kui vajate just neid kaht vormingut või tahate luua iPodile-iPhone'ile sobivaid videosid, on Handbrake eeskujulik valik. Tulemuse reguleerimiseks on näiteks pikk rida täiustatud valikuid.

Neid võib lihtsa elu nimel eirata ja programm siiski sekunditega tööle saada. Lihtsalt määrake faili allikas ja sihtpunkt, valige seadistus (näiteks iPod) ja klõpsake Start.

Hea disainiga teisendusvahend, mis pakub nii kasutamiskergust kui hulka häid võimalusi.

Näiteks failide importimine on täpselt nii lihtne nagu nende kindlasse kohta sikutamine. Korraga saab lisada nii palju kui soovite, et ei peaks ühekaupa tegema, ja tugi leidub kõigile tavapärastele vormingutele.

Video võib eksportida AVI, MPEG, WMV, FLV, 3GP või MP3 (kui vajate ainult heli) failiks. Valida saab seadistusi kindlatele seadmetele (iPod, iPad, iPhone, BlackBerry, Zune, Xbox, PSP, PS3) või tootjatele (HTC, Nexus, Nokia, iRiver, Creative, Zune, Archos).

Edasi saab klippi kohandada video- või helikoodeki, resolutsiooni määramise, deinterlace'i valimise ja muuga. Eelistatud sätted saab salvestada lemmikute nimekirja.

Enamike teisendusvahendite loojad keskendusid aina rohkemate võimaluste lisamisele, aga Miro tegijad liikusid teise suunda: eemaldada iga valik ja säte, mis takistaks programmil olla nii lihtne kui üldse võimalik.

Protsess algab video lohistamisega rakenduse keskkonda, Miro saab vist hakkama pea iga vorminguga.

Järgmiseks saate valida väljunditüübi. Tugi on iPhone'ile, iPadile ja erinevatele iPodidele, Androidi telefonidele ja Sony PSP konsoolile. Valida saab lihtsalt ka MP4, Ogg Theora või WebM video.

Lõpuks klõpsake Convertil ja programm loob uue video algfailiga samasse kausta (õnneks uue nimega). Tulemust ei saa kohendada - resolutsiooni, kaadrisagedust, bitikiirust vms muuta. See muudab programmi aga tõesti lihtsaks, nii et kui rivaalid ajavad hirmu peale, haarake MVC.