Ehkki see on iga-aastane rutiin, siis ikka on oluline meelde tuletada ka peamised nipid, kuidas külmakraadides oma nutitelefoni kiire tühjenemise eest kaitsta.

Elisa tooteturunduse juht Mailiis Ploomann pani kirja mõned kuldreeglid, mida igaüks teada võiks.

Hoia telefoni soojas

Nutitelefon kulutab külmaga tavapärasest rohkem akut, seetõttu hoia telefoni õues viibides sooja säilitamiseks võimalikult keha lähedal. Vajadusel kasuta kõrvaklappe või Bluetoothiga käed-vabad seadet ning telefoni kasutamiseks astu korraks mõnda siseruumi.

Hoia akut

Külma ilmaga peaks aku alati eelnevalt täis laadima ning samuti ei tohiks nutitelefoni autosse seisma jätta. Kui see aga vajalik on, siis teatud määral kaitseb akut telefonikate või näiteks seadme jätmine lühikeseks ajaks kindalaekasse.

Taaskäivita, kui seade on soojenenud

Kui aku sellegipoolest peaks tühjenema, siis oota taaskäivitamisega, kuni oled taas mõnes soojemas ruumis ja telefon on soojeneda jõudnud.

Tuuni sätteid

Mida külmem ilm, seda aktuaalsemad on ka tavapärased akusäästmise soovitused: reguleeri ekraani taustavalgus hämaramaks, lülitada vajaduse puudumisel välja wifi, GPS ja Bluetooth, sulge vaikimisi töötavad rakendused.

Akupank

Ootamatul hetkel on abiks akupank, kuid sellegi puhul kehtivad eelnevad rusikareeglid – akupank olgu täis laetud, hoia seda võimalikult soojas kohas (keha lähedal) ning ära jäta akupanka külma autosse seisma.