Kuna mänge ja konsoole on vaja müüa ka edaspidi, teeb Microsoft ka mõistagi omalt poolt mõndagi selleks, et Halo menu püsiks.

Üks võimalus seda teha on võistlusi korraldada ning nende võitjatele kõvasti auhinnaraha jagada. USA-s Hollywoodis toimubki 18-20. märtsil suur turniir, kus selgub uus Halo maailmameister.

Võistlema asuvad 16 juba väljaselgitatud tiimi eri riikidest, kes panevad rinnad ja kiivrid kokku Halo 5: Guardiansi matšides.

Auhinnafond on 2,5 miljonit USA dollarit (2,3 mln eurot). Microsoft lubas algselt miljon dollarit, aga fännid kogusid Halo 5 mängusiseste maksete abil 1,5 miljonit juurde. Sellist lähenemist on ennegi kasutatud, näiteks Dota 2 turniiridel.

Microsofti jaoks on suure rahasumma laualepanemine prestiiži küsimus ("sest võime seda endile lubada!"), aga nad on huvitatud ka Halo nime populariseerimisest e-spordi vallas. Seal on see hakanud menu koguma alles viimastel aastatel.

E-sport on see, kui inimesed saavad kokku ja võistlevad videomängudes. Sa ei kujutaks ette, kui osavaks mõned on saanud!

Taustainfot

2001. a ilmavalgust näinud Halo videomängude seeria, kus on praegu 12 väljalaset, on mulluse juuli seisuga müünud 65 miljonit koopiat.

Järgmine teadaolev reliis on tänavuse aasta lõppu planeeritud reaalaja-strateegia Halo Wars 2, mille kodudeks saavad Xbox One'i ja Windows 10. Sarja selgroo ehk põhiliini moodustavad aga tulistamismängud.

Forte on aastate jooksul avaldanud Halo kohta portsu uudiseid ja arvustusi. Kes on hea laps, kerib natuke allapoole, klõpsab linkidele, loeb ja vaatab neid uuesti.