Xiaomi

Xiaomi "booth" oli täis kõike. 5G-st, laste mänguasjadest kuni rajani millel sai elektrikardiga sõita.

Meie fokusseerusime telefonidele ja need olid muljetavaldavad. Võimsad näitajad, mõistlik kvaliteet ja väga konkurentsis olevad hinnad, osad nimetavad seda ka Hiina Appleks.

Peamiselt luuakse seos Applega, kuna Xiaomi toodab suurema osa oma riistvarast ning seadmed töötavad kõige paremini oma ökosüsteemis?
Kuid Hinna osas on mindud pigem vastupidist teed, kus Apple kasum seadmelt tihti ligi 60%, üritab Xiaomi hoida hinna võimalikult madala, et see oleks suurele enamusele kättesaadav.

Eks põhjuseks ole ka lojaalne fännibaas, mõningane I-toodete tunnuste kopeerimine ning reaalne edu kohalikul turul, õunatoodete ees.

Kui ilmad lähevad paremaks, võtame kindlasti fookusesse ka elektrisõidukid ning kogu muu mudru, mis neil valikus on.

Samsung

Samsung Fold on seade millest kõik räägivad, aga kahjuks vähesed on näpud taha saanud. Pidime ka meie leppima S seeria ja "budide" vaatamisega.

S seeriaga telefoniga teiste seadmete laadimine tundub hea mõttena. 4000mAh aku ei ole see, millega laadida päevade kaupa kellasid või klappe, KUID enam ei pea eraldi kaasa võtma kella laadijat või üldse teist laadijat, kuna juhe telefoni küljes saab sellega ka teised seadmed täis.

Näiteks laadisin messil adapterite puuduse tõttu niimoodi öösiti oma Huawei Mate 20 telefoni. Samsungil juhe sabas ja Mate lapiti peal: hommikuks olid mõlemad täis.

Motorola

Motorola oli väljas oma modulaarse telefoniga, millele sai taha küljele külge klõpsutada polaroidi fotoprinterit, erinevaid kõlareid, mängukonsooli nuppe, projektori jne Võimaluste arv tundus olevat lõputu.

Kuid pean tunnistama, et see ei tundunud päris selline asi, mida kohe soetama tormaks. Kinnitavatest asjadest oli palju huvitavam iminappadega juhtmevaba laadimisega akupank, mille telefoni külge kinnitades kõik toimis. (seda kahjuks videos ei ole)

Mercedes Benz

Mercedes Benz EQC on oluline masin, sest tegemist on selle tootja esimese, korraliku elektriautoga. Sõita kahjuks ei saanud, ega oleks tohtinudki, aga sees oli mõnus ning tehnika oli edev.

Masinasse istudes oli ära tuntavalt tegu Mersuga, kuid enne proovisõitu on keeruline öelda kas SUV tähendab pigem ülesöönud mahtuniversaali või on sellel nn linnamaasturil ka mingi maastikusuutlikkus.

Igatahes, eks sellel teemal pikemalt, kui Saksa mammut mõne päris autoga meid sõitma laseb.

Huawei

Huawei kõige suurem üllatus oli kindlasti kokku volditav aparaat, mida meie näppida ei saanud. Juhul, kui aga reaalsusele otsa vaadata, ei ole tegemist halva asjaga. Saime tänu eelnevale veidi rohkem proovida telefone, mis ei maksa rohkem kui 2000 €.

Mate X on 1 suurimaid Note9 konkurente, mida kahjuks meil ei müüda.

RS aga on Mate 20 Pro nn. Porsche Edition. Nahk ja kõrge hind on võtmesõnad. Eeldatav hind 1600€.

Sony

Kõik räägivad volditavatest telefonidest ja kui äge see on, kuid kellel neid tegelikult tarvis on?! Tehnoloogiliselt äge, aga üsna kasutu.

Sony on olnud nutifonide maailmas võrdlemisi nõrk mängija, eriti viimastel aastatel. Tootja ei suuda end piisavalt eristada ning kõik katsed on olnud head aga mitte midagi erilist.

Kõige hullem on olnud just olukord, et 80% telefonidest on Sony sensoriga, kuid Sony tundub olevat ainus, kes sealt pilti kätte ei saa. See aasta tõotab tulla teistsugune. Sony uus lipulaev ei saa olema massidele mõeldud seade aga sisu loovatele inimestele justkui rusikas õigesse kohta.

See, et telefonil on silmafookus ning profikaameratega sarnane rakendus ning pildiprofiilid on tore, kuid eriti ägedana tundub kõlakas, et telefoni saab hakata kasutama kaameratel välise monitorina, miks mitte ka salvestina.

Üldist enamust see ei koti, kuid kõigile kes vähegi videoga tegelevad, oleks see väga hea uudis. Isegi, kui see ainult Sony kaameratega töötaks.

LG

Aastaid tagasi oli LG meie riigis tuntud telefonitootja. Mujalgi oli tegemist kuulsa ja asjaliku tootjaga, kes viimastel aastatel aga on jäänud teistest päris kõvasti maha.

Kurbusega peab nentima, et ka need seadmed ei ole suured edu toojad, pigem humoorikas võtmes kõneallikad.

Käeviibetega telefonis navigeerimine ning veresoonte kumaga telefoni avamine on tore, samamoodi nagu ka telefoni kaaned, mis lisaekraani omavad.

Äkki hetkel, kui prototüübi faasist välja saavad, saab neist asja, kuid täna neid ostma ei tõttaks.

Hisense

Hisense on Eestis tundmatu, aga see ei tähenda, et tegemist oleks väikese tegijaga. Võtsime korra näpu vahele seadme mis pakub korraga nii AMOLED kui ka e-ink ekraani.

Tundub päris huvitav lahendus, arvestades et E-ink sisuliselt voolu ei tarbi ning on silmadele oluliselt mõnusam, kui tavaline LCD/LED vms ekraan.

Äkki midagi sellist saab kunagi Kindle'i e-raamatuga konkureerima.

BlackBerry

Eestlasele võrdlemisi tundmatu, kuid mujal maailmas veel 10 aastat tagasi äritelefonide defineerija Blackberry on olnud mitme maailma vahel. Ühelt poolt nõuavad vanad tarbijad nuppe, aga uued ei oska nendega midagi peale hakata. Nii ongi proovitud üht- ja teistpidi aga meeletut edu pole mõtet oodata.

Samuti jäi presentatsioonist silma peamine rõhk just turvalisusele, kuid seegi tundus pealiskaudne, kuna pakutakse pigem krüpteeritud kausta ja täpsemaid turvaseadeid, kui konkurendid krüpteerivad seadmeid juba riistvara tasandil.

Nokia

Nokia tuli eelmisel aastal tagasi suure pauguga. Näidati, et odavas ja keskmises klassis on võimalik teha kiireid, hea koostekvaliteediga seadmeid. Nokia on oma edu ohver, tänu millele ei ole pakutavad lipulaevad just kõige kokurentsivõimelisemad.

Kas uus 9 seda muudab? Seda on raske öelda. Nentisime aga fakti, et see hullumeelne kaamerate süsteem on kihvt, kuid hetkel veel liiga poolik, et midagi konkreetset arvata. Hinda lubati umbes 600€ mis on oluliselt soodsam, kui möödunud aastane Nokia 8