Nagu juba nädala eest selgus, ilmuvad PS5 rivaal Xbox Series X ja selle väikevend Series S USA-s 10. novembril, hindadega vastavalt 499 ja 299 dollarit.

PlayStation 5 ja selle odavamat varianti Digital Edition tuleb oodata natuke kauem, 12. novembrini, kui see saabub müügile USAs, Kanadas, Jaapanis, Mehhikos, Austraalias, Uus-Meremaal ja Lõuna-Koreas. Ülejäänud maailm peab ootama 19. novembrini.

PS5 maksab USAs 500 dollarit, aga kui nõustud optilise ketta lugejast loobuma ja kõik tarkvara alla laadima, siis saad Digital Editioni 400 dollari eest. Euroopas vastavalt 499 ja 399 eurot.

See lõpetab ka kuudepikkused (veebi)vaidlused, et kas odavam saab olema järgmine PlayStation või Xbox. Võitis viimane. Ka tehniliste põhinäitajate poolest on uus Xbox teadupoolest vägevam kui PS5, kuigi mängude kvaliteet sõltub loomulikult eelkõige mänguloojate oskustest.

(Paraku pole teada uute Xboxide Euroopa-hinnad. Ühendkuningriigis on need vastavad 429 ja 249 inglise naela ehk umbes 470 ja 270 eurot.)

Kui tahad PS5 juhtmeta põhipulti DualSense eraldi osta, maksab see USAs 70 dollarit. Ost võib jääda aga tegemata, kui naudid PS5-el nn tagasiühilduvaid PS4 mänge: siis piisab PS4 põhipuldist DualShock 4.

Kiika ka uusi PS5 mängude reklaame:

Ämblikmehe universumi kuuluv "Spider-Man: Miles Morales" ilmub 12. novembril nii PS4-le kui ka PS5-le, mõlemale sama hinnaga (USAs 50 dollarit).

"Hogwarts Legacy" ilmub PS5 kõrval ka Windowsi, PS4, Xbox One'i ja Xbox Series X-i väljalaskes. See on Harry Pottery universumis aset leidev avatud maailmas rollikas, mis toimub 19. sajandil ja mille keskmes on suurt saladust hoidev võluriõpilane.

Järgmisel aastal Windowsile, PS5-le ja Xbox Series X-ile ja S-ile saabuv õudukas "Resident Evil Village" erutab meeli uue klipiga:

Esialgu kindla ilmumisajata "Final Fantasy XVI" leiab sarjale ootamatult aset keskaegses maailmas. Windowsi oma kõrval ilmub ainult üks konsooliväljalase, PS5 oma.

Mis veel?

Järgmine "God of War" ilmub 2021. aastal ja tundub olevat otsene jätk tunamullusele sündinud klassikale. Autor jätkuvalt Sony Santa Monica Studio, loo keskmes taas Ragnarök ehk inimmaailma lõppu kuulutav konflikt jumalate ja nende vaenlaste vahel.

Kui soovid PS5 peal PS4 parimaid palasid (üle) proovida, siis tasub PlayStation Plusi tasulisel teenusel käpp peal hoida. Nagu allolev klipp kinnitab, muutub teenuse abil PS5 omanikule kättesaadavaks terve hunnik PS4 klassikat.