Seetõttu sobivad sellised hiired väga hästi mitte ainult arvutimänguritele, vaid tegelikult kõigile, kes arvutiga keskmisest rohkem tööd teevad, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Samas on sellised hiired reeglina tavalisest kallimad. Saksamaa päritolu arvutitarvikute valmistaja Speedlink on viimase paari aasta sees valmis meisterdanud terve rea hiiri, mis on mängurihiirte klassile vastava funktsionaalsuse ja käsitlemismugavusega, kuid hinnalt päris soodsad.

Kõikide nende kuue juures on palju tähelepanu pööratud korpuse ergonoomilisusele. Need istuvad kätte nagu valatult.

Korpuse pinnaviimistlus on tavalise plastiku asemel kummine, näppude all pisut sametisena tunduv. Kõikidel on võimalus hiire peal oleva nupu abil muuta kiirelt tundlikkust (kui kiiresti kursor ekraanil liigub).

Kõikidel hiirtel on ka vähemalt viis juhtnuppu – isegi kõige soodsamal (Speedlink Aklys) on olemas vasakul küljel nupud edasi-tagasi liikumiseks. Samuti on kõikidel hiirtel olemas LED-valgustus.

Kallima hinnaga Speedlinki mängurihiired erinevad soodsamatest rohkemate nuppude ta seadistamisviiside poolest. Kõige uhkemal mudelil Kudos Z-9 on isegi spetsiaalne rakendus, mis teeb võimalikuks nutitelefoni abil hiire seadete muutmise.

Speedlink Kudos Z-9 (59,99€ Photopointi e-poes)

Kudos Z-9 on Speedlinki kõige võimekam arvutihiir. See ei jää funktsionaalsuse poolest mitte millegi poolest alla näiteks Razeri või Roccati kallimatele juhtmega hiirtele.

Kudos Z-9 nuppudest 9 alla saab kasutaja ise lisada praktiliselt ükskõik millise funktsiooni. Võimalik on programmeerida makrosid, luua profiile ja neid käigu pealt kiirelt vahetada.

Lisaks on hiire jaoks tehtud spetsiaalne nutitelefoni rakendus, mille abil saab mobiiliekraanil hiire seadeid muuta.

Nii ei pea näiteks keset arvutimängu draiveriseadetesse ronima vaid saab vajaliku muudatuse teha nutitelefoni abil.

Kui sind aga kõik need uhked gaming-omadused ei huvitagi, siis tea, et Kudos Z-9 on lihtsalt väga ergonoomiline ja täpse lasersensoriga tööloom.

Speedlink Decus (44,99€)

Speedlink Decus on lasersensori ja muudetava funktsioonidega nuppudega.

Selle hiire kõige olulisemaks iseloomustajaks on aga mugavus. Mina pole isiklikult nii hästi kätte istuvat hiirt veel kohanud kui Speedlink Decus seda on.

Mugavus sõltub ilmselt käe suurusest – seetõttu pisematele kätele see võib-olla sobilik pole. Keskmisema eesti mehepoja kämbla jaoks peaks see hiir sobima aga nagu sissekantud sõrmkinnas.

Speedlink Prime Z-DW (29,99€)

Speedlink Prime Z-DW eriliseks iseloomustajaks on kaks rullikut. Seega sobib see ideaalselt nende kasutajate jaoks, kel on tihti vaja kerida paremale-vasakule.

Z-DW saab seadistada näiteks nii, et eesmine rullik kerib üles-alla ja tagumine paremale-vasakule. Nii saab mugavamalt näiteks Exceli tabelis orienteeruda või videotöötluse juures timeline'il edasi-tagasi liikuda.

Speedlink Ledos (23,99€)

Speedlink Ledos on olemas ka mustas versioonis. Ainsana kuuest on see sümmeetrilise korpusega – see tähendab, et hiir sobib ka vasakukäelistele.

Ledos näeb nägus välja ning selle muudavad eriliseks kaks spetsiaalset nuppu kahel pool küljel.

Parempoolne on nn Rapid fire, mida vajutades teeb hiir topeltkliki. Vasakpoolne aga vähendab all hoides hiire tundlikkust tasemeni 500 dpi. See on vajalik iga toimingu juures, kus on vaja midagi hästi täpselt märkida või valida.

Speedlink Svipa (22,99€)

Speedlink Svipa on 5-nupuline arvutihiir, mille korpus on tavalisest pisut pikem ja suurem. Seetõttu sobib Svipa hästi ka suuremate kätega arvutikasutajale.

Svipa muudab eriliseks ka selle efektne disain, mida ülalolevas videos näha saate.

Speedlink Aklys (16,99€)

Vastupidiselt Svipale on Aklys just pisem hiir – seega sobib paremini väiksemasse kätte. Samuti näiteks sülearvuti kõrvale, kus pisikene hiir ehk kenam välja paistab.

Olgugi väga soodsa hinnaga, kaunistavad ka Aklyst LED-tuled ning selle peal on nupp, mille abil saab hiire tundlikkust käigult muuta.

Lisaks muidugi edasi-tagasi nupud vasakul küljel ja pehme-kummine-sametine korpuse pinnaviimistlus.

Kokkuvõtteks

Kui sul on vaja mugavalt kätte istuvat juhtmega hiirt, millega saab veebilehtedel kiirelt edasi-tagasi liikuda ja mille tundlikkust saab vajadusel lihtsa nupuvajutusega muuta, siis on Aklys, Svipa või Ledos väga head valikud.

Kui aga tahad rohkem funktsionaalsust – spetsiaalsemate tööde või arvutimängude jaoks, võiksid vaadata Prime Z-DW, Decus`e või Kudos Z-9 poole.