Google on ka varasemalt üritanud midagi sarnast valmis meisterdada - eelmine lahendus kandis nime Android Beam ja kasutas NFC-d, Bluetoothi ja Wi-Fit, et faile ühest kohast teise aidata, kuid sellele projektile tõmmati eelmisel aastal kriips peale.

Loodus aga tühja kohta ei salli ning nüüd ongi valmis saanud Nearby Sharing nime kandev funktsioon, mis varasemalt arendusfaasis kandis ka Fast Share'i nime. Praeguseks on katsetatud Google'i enda Pixel telefonidega ning ka OnePlusi ja Pixeli telefonidega ning nendel on telefonimaailmaga sina peal olijad juba lahendus aktiveerida suutnud ja juba ka toimima saanud.

Videost on võimalik näha, et uus funktsioon laseb valida nii kasutajat, kelle nime alt faile tahakse jagada, muuta nime ning ka määrata seadme avastatavust. Viimase puhul on kolm varianti - kas seade on nähtav kõigile Google'i kasutajatele, vaid kindlatele kasutajatele või on see kõigi eest peidetud. Viimasel puhul tuleb ka faili vastu võtvas telefonis funktsioon esmalt aktiivseks muuta.

Nearby Sharing ise kasutab nii Bluetoothi, asukohateenuseid (mõlemad kohustuslikud) ning olenevalt kasutaja soovist kas Wi-Fit või andmesidet. Võimalik on kasutada ka mitte kumbagi neist, sellisel juhul edastatakse andmed telefoni tekitatud Wi-Fi pääsupunkti kaudu.

XDA-Developersi töötajate hinnangul, kes funktsiooni oma telefonides esimesena aktiveerida suutsid, on uut funktsiooni oodata kõikidele Android telefonidele, millel on olemas Google Play teenused. Millal seda ametlikult kasutada saab, on aga veel vara öelda.