Nii ongi. Üles on nad kasvanud nuhvlite ja tahvlitega ning televisioon kui selline, on vajunud ajaloolooride taha unustuste rüppe.

Kuid mis saab siis, kui otse koolipingist sülle kukkunud palgasedel on liiga kopsakas ning üürikorter Telliskivi kvartalis liiga suur, et seal nuhvlist nägusid näha oleks?

See on AM.ee video vähe meelelahutuslikum episood, kus vaatame üle nodi, mis meie kontorinurgas mõnda aega tolmu kogunud, ning edevat LG telekat, mille ülemine serv vaid mõne millimeetri paksune.

Telekas on muidugi edev, kuid alumine kolmandik on siiski normaalse LCD paksune. Seinale seda paksu tagumiku tõttu ei pane ning ülemine serv on täpselt nii õrn kui mõnest millimeetrist oskaks oodata. Küllap peabki disain olema arusaamatu.

Pilt on terav ning meelelahutust on seal rohkem kui meie peategelased numbreidki teavad.

Muidugi kasutusmugavus ja funktsioonide arv on nüüd täpselt sealmaal, et kasutusjuhendi peaks ennem läbi vaatama.

Õnneks on interneti ühendamine ja YouTube'i kasutamine ühed lihtsaimad mis telekatel näinud oleme ning #2 otsingumootor (YouTube) õpetab kasutamise vaid paari videoga selgeks.

Paraku on Netflixide ja Prime'ide häda kodumaakeelse sisu puudumine ning YouTube'is ilmselgelt puudub eestikeelne kvaliteetsisu.

Proovime ka mängukonsooli, kuid olgugi lihtsana näiv, vajab see hulgaliselt kontosid ja registreerimisi enne, kui üldse midagi teha saab.
Loobume äppide installimisest ja läheme kergemat vastupanuteed ning vaatame, mis eelmise kasutaja konto alt teha võimalik.

Fortnite'is saame rämedalt lutti ning lohutuseks otsime hoopis Y-generatsiooni võimetele vastavat meelelahutust mujalt.

Paberkotis on mõnda aega oodanud oma aega Elisa telepurgid, mis üllataval kombel on üsna kasutatavad. Starmani ajast mäletame, et kasutajaliides pigem arhailine ning purgid aeglased, kuid praeguseks on edasiminek märgatav.

Asi, mida nimetatakse maailmadeks, on üllatavalt mugav lahendus erinevate saatetüüpide leidmiseks ja eestikeelse sisu saadavus on päris hea. Pigem tuli üllatusena see, kui uusi asju sealt saada oli, mis mõne kuu eest alles kinodes: nii Eesti kui ka inglismannide keeles.

Väiksemal Zoomboxi järeltulijal piisab vaid suvalisest internetist ning kodukarp tahab koaksiaali, et voogpilti näidata. Aga mis meil sellest, voogi vaatavad vaid lollid, sest reklaamid on ligi 10-15 minutit pikad. Nagu päriselt, kui keegi siit foorumist midagi otse vaatab, kuidas te suudate.

Üsna selge on, et voogtelevisioon on allakäiguteel ja igasugu tagasivaatamised ja reklaamikerimised on olulised. Netflixid, Prime'id ning muud teenused söövad turuosa suurte ampsudena.

Kuid kohalikel operaatoritel on siiski pakkuda meile emakeelset sisu ning kui kasutajamugavus liigub suurtele tootjatele lähemale, usume, et turgu on ka neile.

Elisa väiksem purk suutis isegi Netflixi äpi installida, mis sisuliselt tähendab, et oma vanast kineskoobist on võimalik kaasaegset sisu vaata. Paraku Netflixi sama arve peale ei saa, äkki kunagi, mõni teine homme. Ahjaa... suurte laste sisu oli ka olemas.