Inimesed on juba aastaid otsinud droonide ehitamisel inspiratsiooni lindudelt. Kuigi sulelisi droone on ka varem valmis meisterdatud, on Stanfordi ülikooli teadlased nüüd jõudnud esimese lind-droonini, mis päriselt lendamiseks lindudelt õpitud nippe kasutab.

Selleks, et keerulistes lennutingimustes paremini lendavat drooni valmis ehitada, uuriti esmalt harilike tuvide lendamist. Leiti, et tuvide lendu on üpris lihtne droonidele kohaldada - selleks läheb vaja vaid 40 velcro-krõpsudega lisatavat sulge ning nelja liitmikku, mis liiguks nii nagu tuvide liigesed.

Robottuvi keha koosneb vahtplastist ning sellele on sisse ehitatud GPS saatja ja raadiovastuvõtja. Kusjuures, suled, mida kasutati, pärinevad päris tuvidelt ning on kergemad kui prototüüpide puhul kasutatud süsinikust ja klaaskiust suled. Liikumise aluseks on propellermootor, mille abiga saavutati keskmine kiirus 40 km/h.

Mis droon-linnu mõte on? Droonihuvilised ilmselt teavad, et praegused droonid on suure tuulega äärmiselt haavatavad ning nendega manööverdamine keerulistes ilmastikutingimustes on sisuliselt võimatu. Teadlaste sõnul on "tuvidroon" võimeline lendama ühe laadimisega rohkem ning samuti on selle juhtimine tuulistes tingimustes oluliselt lihtsam.

Ka tavatingimustes on droon tänu tiibadele oluliselt liikuvam ning saab teha isegi väga järske ja ootamatuid pöördeid, täpselt nagu linnud. Samuti puldist juhitava drooni puhul on aga üheks ilmseks murekohaks see, et sellega lendama õppimine saab olema mõnevõrra keerulisem.

Lisaks droonidele loodavad teadlased, et nende arendusi võetakse arvesse ka tulevaste lennukite valmistamisel. "Tuleviku lennukid ilmselt küll ei lehvita tiibu, kuid ma olen üpris kindel, et nende tiibade kuju on võimalik lennu käigus muuta," ütles teadlasterühma juhtinud David Lentink.