Ole mobiilne

Tahvelarvutid on märgatavalt väiksemad ja kergemad kui minisülearvutid. Nad tarbivad sülearvutist vähem voolu ja käivituvad palju kiiremini. Tänu väikestele mõõtmetele on tahvelarvutit võimalik kasutada praktiliselt igal pool ja igas asendis sealhulgas olukordades, kus sülearvuti kasutamine on ebamugav või lausa võimatu. Kõigil tahvelarvutitel on sisseehitatud WiFi. Paljudel mudelitel on ka integreeritud 3G-modem ja SIM-kaardi pesa, mille abil saab olla maailmaga ühenduses kasvõi metsas kännu otsas istudes.

Loe raamatuid ja ajakirju

Tahvelarvuti toimib suurepäraselt e-lugerina. Suur ja hea eraldusvõimega ekraan võimaldab kohandada lugemiskogemuse igaühele individuaalselt sobivaks. Lisaks raamatutele on tahvelarvutiga väga mugav lugeda PDF-formaadis ajakirju ja kasutusjuhendeid.

Surfa veebis

Tahvelarvuti võimaldab igal ajal ligipääsu veebile. Uudised, ilmateade ja muu oluline info on alati käepärast. Suurem ekraan võimaldab kuvada kogu veebilehe korraga ja koheselt loetavana, samas kui väikse ekraaniga nutitelefonil tuleb lehte pidevalt edasi-tagasi kerida.

Suhtle vabalt

Sotsiaalvõrgustikud ja suhtlusrakendused on tahvelarvutiga alati käeulatuses. Facebook, Twitter, Skype, MSN ja muud populaarsed suhtlusvahendid on tahvelarvutis alati sinuga.

Navigeeri

Paljudele tahvelarvutitele on sisse ehitatud GPS-vastuvõtja. Lisades sobiva kaardirakenduse, saab tahvelarvutit kasutada korraliku navigaatorina. Suur ja hea lahutusvõimega ekraan näitab kaarti detailsemana kui väiksema ekraaniga navigaator või nutitelefon.

Ole produktiivne

Tahvelarvutid ei asenda küll praegu veel töö tegemiseks sülearvutit, kuid tihti saab lihtsamad kiired asjad mugavalt tehtud ilma, et peaks sülearvutit käivitama või kaugemale sõites kaasa võtma. Spetsiaalselt tahvelarvutitele disainitud e-maili ja kalendrirakendused pakuvad juba praegu palju paremat kasutajakogemust kui arvutile mõeldud rakendused.

Mängi

Tahvelarvutid on muutumas järjest populaarsemaks mänguplatvormiks. Juba praegu on tahvelarvutitele saada suur hulk mänge, väga lihtsatest kuni päris tõsisteni.

Naudi muusikat ja filme

Enamik tahvelarvuteid mängivad filme oluliselt paremini kui minisülearvutid. Paljudel tahvelarvutitel on HDMI väljund, mis võimaldab tahvelarvuti ühendada teleriga ja vaadata kaasa võetud filmi sõbra juures suurelt ekraanilt. Tahvelarvutite muusikarakendused on paremini hallatavad kui nutitelefonidel, lihtsalt muusika kuulamiseks arvutit tööle panna ei ole enam tarvis. Tahvelarvutitele disainitud Youtube rakendused on väga kasutajasõbralikud.

Vaata ja jaga fotosid

Tahvelarvuti toimib ideaalselt digitaalse fotoalbumina. Suurel ja teraval ekraanil on fotod väga ilusad. Albumi kapist otsimise asemel on külla tulnud sõpradele või pereliikmetele mugav näidata veebigaleriis olevaid pilte tahvelarvuti vahendusel.

Vaid fantaasia on piiriks

Apple App Sore ja Android market pakuvad tohutus koguses erinevaid rakendusi. Hetkel on küll rakenduste valik iPadile märgatavalt suurem kui Androidiga tahvelarvutitele, kuid Androidiga tahvelarvutid muutuvad järjest populaarsemaks ja kindlasti näeme üsnapea ka Android Marketis tahvelarvutitele mõeldud rakenduste hulga sama plahvatuslikku kasvu, kui nutitelefoni rakenduste puhul viimasel ajal on toimunud.