Iga veebruari lõpus nutindushuvilisi põnevil hoidev mobiilimess MWC 2020 jäi seekord ära, aga telefonitootjad peavad selle toimumisajale eelnevaid nädalaid siiski soodsaks uute ajaks, mil oma uusi kevadisi hurmurmudeleid esitleda.

Samsungi ja Huawei uute lipulaevade kohta juba teame, siin on aga Sony järgmine tippmudel Xperia 1 II (loe seda nagu 1 Mark 2). See on ühtlasi tootja esimene 5G toega telefon.

Xperia 1 II ei proovi rivaalitsevaid tippe tehniliste näitajate osas üle trumbata, need on igati korralikud, aga mitte silmapaistvad:

* 6,5-tolline ekraan (4K, OLED)
* Snapdragon 865 kiip
* 8 GB töömälu, 256 GB andmeruumi, loeb kuni 1 TB mälukaarti
* 12 MP kolmik-kaamera (16 mm f/2.2 ülilai, 70 mm f/2.4 telefoto, 24 mm f/1.7 lai)
* 8 MP esikaamera f/2.0
* 4000 mAh (loodetavasti ei tõmba 4K ja 5G seda liiga ruttu tühjaks)
* 3,5 mm pesa on tagasi!

Mõistlik, aga mitte silmapaistev on ka aparaadi välimus: näiteks esikaamera jaoks pole kulmu ega klaasi puuritud auku, lihtsalt õhuke raam ümber ekraani. Ainsaks tavalisest kõrvalekaldumiseks võib lugeda 21 : 9 kuvasuhte, mis muudab ekraani ebatavaliselt pikaks.

Põhikaamera valmis koostöös Zeissiga ja kannab muuhulgas tolle ettevõtte loodud peegeldamist vähendavat kattekihti.

Telefoni enda nimi (Mark 2) viitab aga muidugi Sony fotokaameratele, täpsemalt Alpha 9 seeriale, millelt on laenatud moodsaid trikke nagu kuidas pildistades inimeste silmi jälgida, sh loomade omi. Tagakaamera juures on neljaski sensor, sügavussensor, mis aitab vägevamalt suumida (3D TOF).

Sony jätab hinna esialgu saladuseks, ilmumisajaks lubab hiliskevadet ja sedagi „valitud turgudel”.