Kumma peale oma 13 000 eurot kulutada, sõltub pigem sellest, kas tahad näha objekti kaugelt või sõita sellele ligidale ja siis vaadata.

Teleobjektiivil pole nagu väga vigagi, kuni jõuame hinnani, mis on 10 eurot alla 13 000. Eriti rõhutab hinda, kui võrrelda seda võrreldamatuga, näiteks uusima Dacia Dusteriga, mille hinnad hakkavad 10 eurost alla 10 000 ja kasvavad ökonoomse diisli valiku puhul objektiivi omast ainult 15% võrra kallimaks.

Kui sellise võrdluse esimest korda kaalutlusele võtsime, mõtlesime, et saame hea kõhutäie naerda. Mida ikka kõige odavamast automargist oodata?

Meie suureks pettumuseks on Duster aga väga normaalne auto. Tõsi, palju n-ö vilesid ja kellasid ei ole, kuid ka hinnale peab otsa vaatama. Samas on auto aus ega ürita kunstlikult edevamat muljet jätta või mingeid illusioone tekitada.

Duster on vaikne, ökonoomne, ei näe kohutavalt kole välja: kõik mida üks lihtne auto olema peab.

Objektiiv on aga hoopis teine nähtus. Kui Dusteri puhul maksad teiste autodega võrreldes vähem ja saad palju, siis Canoni 200-400 F4 1,4ext eest maksad palju... ning saadki täpselt niipalju.

See on sisuliselt üks kallimaid Canoni objektiive, mis saadaval. Laias laastus: kui sa sellel objektiivil mingit funktsiooni ei leia, võib üsna kindel olla, et seda pole ka ühelgi teisel. Pilt on terav kogu vahemikus, kogu kaadri ulatuses ning ehitus on sedavõrd robustne, et võiks ka tuumasõda pildistama minna.