See kannab mittemidagiütlevat nime Realme X50 Pro, aga paelub meie täit tähelepanu lubadusega soodsale hinnale vaatamata mitmesuguseid tehnilisi näitajaid tippu lükata, ka Euroopas müügile tulla ja hoolimata oma Hiina päritolust Android 10 opsüsteemi pakkuda.

Nii nagu Huaweil on eraldi telefonibränd Honor, võrsus ka Realme ühest suuremast ja tuntumast Hiina firmast. See on Eestis pooltundmatu Oppo, mis on siiski kodumaal kõva tegija ja mullu maailmas koguni viies suurim telefonitootja.

(Oppole kuulus küll vaid 4,49 protsenti telefoniturust, aga sellest piisas, et Samsungi, Apple'i, Huawei ja Xiaomi järel viiendaks tulla.)

Igatahes, märtsis ilmuv Realme X50 Pro on jaanuaris ilmunud X50 luksuslikum variant. Peamine erinevus seisneb kiirema Snapdragon 865 kiibi lisamises, mis astub eelneva 765 asemele. 120 Hz värskendussagedusega ekraan on paraku asendatud õige natuke väiksema ja 90 Hz variandiga.

Muidu aga praegu sellist teist tipptelefoni ei teagi, mis sisaldaks ilmudes 600 euro eest sellist hulka tipptehnoloogilisi märksõnu nagu Snapdragon 865, 5G, 90 Hz ekraan, 65 W kiirlaadimine jm.

Tootja foto

Peamised näitajad:

* Samsungi toodetud 90 Hz värskendussagedusega ekraan, 6,44-tolline, Super AMOLED, 1080 x 2440 pikslit, HDR10+ tugi

* Snapdragon 865, 5G mobiilse interneti tugi

* 8-12 GB ülikiiret LPDDR5 töömälu, 128-256 GB andmeruumi

* Dolby Atmosi toega stereokõlarid

* 4200 mAh aku, 65 W kiirlaadimine, aurjahutussüsteem

* ekraani sees (tegelikult muidugi all) asuv sõrmejäljelugeja, 3,5 mm pesa paraku pole

* nelik-tagakaamera (64 MP f/1.8, mis toodab hämaras pildistamiseks ka neli-ühes-superpiksleid / 8 MP ülilai, mis aitab teha kuni 3 cm makropilte / 12 MP telefoto – 5x optiline hübriidsuum või 20x hübriidsuum / 2 MP f/2.4 monokroom, mis aitab portreefotosid teha). 4K video puhul piirdub see tippe vallutav telefon miskipärast 30 k/s režiimiga.

* kaksik-esikaamera (32 MP, f/2.5, 26 mm lainurk / 8 MP, f/2.2, 17 mm ülilai) Videot teeb 1080p 30 k/s. Esikaamerate jaoks on klaasi auk puuritud.

X50 seeria telefonide üks trump on ka öösel pildistamiseks mõeldud lahendus Nightscape 3.0, mis pakub kolmikjalale kinnitamise korral ülipikki, kuni 50sekundilisi säriaegu (Tripod mode). Eredaid pilte peaks saama teha ka pimedas (Ultra Nightscape mode).

Lõpuks on hea uuesti mainida Android 10 opsüsteemi, mis on Realme enda loodud kasutajakeskkonnast hoolimata suhteliselt puhtaks jäänud.

Üks tore lisa on režiim Dual Mode Music Share, mis laseb muusikat esitada samaaegselt USB-kaabliga ja Bluetoothi teel toimivates juhtmeta kõrvaklappides. Kusjuures üks saab telefonikõne vastu võtta, ilma et teine peaks muusikakuulamist katkestama.

X50 Pro ilmub Euroopas esmalt Hispaanias, täpsemalt aprillis ja 599-eurose baashinnaga. See on isegi soodsam kui mõned hiljutised 4G tippmudelid! Kui töömälu ja andmeruumi juurde panna, maksab aga 749. Kodus Hiinas olid hinnad ilmselt isegi madalamad.

Kindlasti oleks ka huvitav testida, kuidas aurjahutussüsteem suudab telefoni enneolematult väleda (65 W) kiirlaadimise korral jahedana hoida. Vähemalt piisavalt jahedana, et aku rivist välja ei lähe.