Eile teatas firma, et laseb kolmanda osapoole arendajatel kasutada enda loodud uut liitreaalsuse tehnoloogiat, mis peaks virtuaalsed tegelased palju usutavamaks muutma. Firma avaldas uue tehnoloogia kohta ka demonstratiivse video, mis näitab ringi lippavat ja end asjade taha "peitvat" Pikachu-nimelist pokemoni. Lahendus kannab nime "Real World Platform".

Uue tehnoloogia aluseks on Nianticu poolt ostetud Matrix Milli nimelise idufirma poolt välja töötatud tehisintellekt, mis võimaldab tuvastada pildil olevaid kujutisi ning neid sobitada seadmes juurde tekitatavate virtuaalsete tegelaste või objektidega. Seeläbi näivad virtuaalobjektid reaalsemad ning sobituvad dünaamiliselt nii seisvate kui ka liikuvate reaalsete esemete või olenditega.

Hetkel on tegemist küll vaid eksperimentaalversiooniga rakendusest, kuid on väga tõenäoline, et järgmise põlvkonna liitreaalsuserakendused kasutavad just sellist lahendust. Nianticu tippjuhid ütlesid, et neil on tehnoloogia suhtes kõrged ootused ning nad juba ootavad, millal arendajad lahendust kasutama hakkavad.