Viimasel puhul tunduks näiteks küünal sobivam, aga õhkkonna loomisel võib see veidi liiga staatiliseks või passiivseks jääda. Selle põlemist on ju keerukas eemalt juhtida või mõjutada, et mingit efekti luua.

Kui mõtled samamoodi nagu nutika küünla LuDela loojad, siis on see toode just sulle!

Nagu paljud nutika(ma)ks muudetud esemed, tähendab "nuti"-eesliide mitte seda, et võid seda väikese arvutina kasutada või äppe alla laadida, vaid et seda saab nutiseadme äpi teel juhtida.

Täpsemalt juhid tahti ehk seda osa, mis põleb. Küünal ise on vahast ja tavalise koostisega ning peab vastu kuni 30 tundi.

Tootjad on ka sõnaosavad ja leiutasid toreda ingliskeelse väljendi: nad ütlevad, et küünal ja seade suhtlevad Wi-Fire'i teel. Tegelikult siis ikka vana hea wifi teel.

Küünla juhtimiseks palju variante pole. Peamiselt saad seda nutiseadme abil eemalt süüdata või kustutada – aga ka mitut küünalt korraga.

Ka on küünlaga ühendatud mingi sensor või kiibike, mis jälgib, et see ootamatult ei liigu ega asendit vaheta. Eesmärk on leek kohe summutada, kui küünal ümber vajub või kukub.

LuDela ilmub järgmise aasta alguses hinnaga 149 USA dollarit (keegi pole öelnud, et romantika tegemine peaks odavam olema), hetkel saab seda veel eeltellida 99 dollari eest.

Mulle tundub tüütu mõte hakata lisaks igasugustele kodustele seadmetele ka küünaldel akusid laadima, kuigi see vajadus tekib tootja sõnul alles 5-6 kuu järel. Ja muidugi on vaja ka küünal alusel välja vahetada, kui see ära sulab.

Aga keegi pole öelnud, et romantika tegemine peab võimalikult mugav olema ja üldse mitte pingutust nõudma!