Tegu oli esimese arvutiga, mis oli mõeldud täiesti tavalisele inimesele, kel ei olnud erilisi arvutialaseid oskusi menüüdes, failisüsteemides ning veelgi keerulisemates kohtades ringi tuhlamiseks.

Steve Jobs esitlemas Macintoshi

Macintoshi kaks suurimat müügiargumenti olid graafiline kasutajaliides ning hiir. Kuigi arvuti müüs hästi ning seda kiitsid paljud, heideti seadmele ette kallist hinda ning nappi tarkvaratuge.

Esimene Apple Macintosh maksis jaekaubanduses 2495 USA dollarit; võttes arvesse inflatsiooni, maksaks sama arvuti tänapäeval pisut üle 5400 USA dollari ehk üle 3900 euro.

Foto: Wikimedia Commons (vabakasutuseks)

Apple tähistas 30 aasta möödumist Macintoshi müügilejõudmisest suhteliselt tagasihoidlikult.

Firma kodulehe hõivas pilt kõnealusest arvutist kõrvuti kaasaegse iMaci kõik-ühes lauaarvutiga. Macintoshile pühendatud erilehel jagasid oma kogemusi erinevate Apple'i arvutitega maailmakuulsad muusikud, näitlejad, ajakirjanikud, disainerid, kujundajad, heliloojad, fotograafid, arhitektid ning veel mitmete teiste elukutsete esindajad.

Macintoshile pühendatud erileht jätab mulje, et firma on taaskord tagasi alguses. Taas peab õunakompanii tõestama suuremale üldsusele, et Macid on kasulikud kõigile, mitte vaid valitud ringkonnale. Seetõttu on erilehel esindatud võimalikult paljude elukutsete esindajad.

Lisaks erilehele kattis firma oma müügikohtades sissekäigud LED-tuledest tehtud elektrooniliste õnnitluskaartidega, peakontor ehiti suurte reklaambänneritega, tegevjuht Tim Cook andis eksklusiivse teleintervjuu ning töötajatele korraldati kontsert.

ABC telekanalile antud intervjuus andis Cook mõista, et klientide heaolu on tema suurim eesmärk. Tuleviku osas mainis tegevjuht salamisi, et Apple võtab lähitulevikus kasutusele safiirklaasi.

Isegi, kui sa ei ole kunagi kasutanud ühtegi Apple'i toodet, on just õunafirma personaal- ja tahvelarvutid ning nutitelefonid muutnud ka sinu elu.

Praeguseks oleme jõudnud aega, kus üha vähem mängib rolli klassikaline laua- või sülearvuti ning aina rohkem nähakse vaeva uuenduslike nutiseadmete (nutikellade ja tarkade termostaatide jne) arendamisel. Huvitav, milliseks kujuneb arvutitööstus järgmise 30 aasta jooksul?