Käesoleval aastal on kõik vanad mammutid, kes turul ligi 100 aastat laiutanud, ära näidanud enda verivärsked professionaalidele suunatud hübriidkaamerad.

Hübriidkaamera on kaamera, mille sees ei ole peeglimehhanismi, mis manab läbi objektiivi nähtava pildiotsijasse. See andis võimaluse näha kujutist, mis pildile jääb, võimalikult täpselt ja vahetada ka objektiive, et saada erinevaid fookuskauguseid, vaatenurka ja sügavusefekti.

Tavakasutaja jaoks väga palju selles osas ei muutugi, kuna kompaktkaamerad ei ole kunagi peeglimehhanismiga olnud ning digitaalsed taskukaamerad töötavad samal põhimõttel juba mõnda aega. Kuigi jah objektiivid ei ole vahetatavad

Millest siis uudisväärtus?

Ligi 4000 € maksev Z7 on Nikoni esimene professionaalse suunitlusega hübriidkaamera. See on 35 mm ja 45,7megapikslise sensoriga friigi- ja niššikaamera. Võrdluseks: keskmine digikaamera pakub umbes 24 megapikslit.

Õnneks rohkem on parem ainult mõningas situatsioonis nagu professionaalne toote ja portree pildistamine. Ülejäänutele lasi Nikon välja natukene lihtsama Z6, mis pea poole soodsam ning ka vähemate megapikslitega, mis laiemale publikule orienteeritud.

Panemaks kaamera korralikult proovile, andis Arvutimaailm kaamera testida professionaalsele buduaarifotograafile.

Nikon Z7 tehnilised näitajad

· 45,7megapiksline 35,9 mm x 23,9 mm täiskaadersensor

· ISO vahemik 64 kuni 25 600

· Uus suurem 55 mm läbimõõduga Nikon Z mount objektiivikinnitus

· 493 autofookuspunkti

· 3,2 tolline kallutatav puuteekraan

· Saripildistamine, kuni 9 kaadrit sekundis

· Uuendatud ja oluliselt parendatud videovõimekus.