Seni on nii Huawei ise kui tema konkurendid Samsung, Apple, Garmin , Fitbit ja teised leiutanud igaüks kitsalt just nende kellade laadimiseks sobiva sisendi või plaadi. Tõsine nuhtlus, kuna ükski neist ei olnud tavapärane USB liides.

Nüüd esitles Huawei oma uut nutikella Watch GT2 Pro, mida saab laadida juhtmevabalt universaalsete laadijatega. Huawei tarbijatoodete juht Richard Yu ütles eileõhtusel esitlusel, et kõigest 5-minutilise laadimisega peab kell vastu 10 tundi.

Kella aku peab Huawei kinnitusel sarnaselt eelkäijaga vastu kuni kaks nädalat. Võrdluseks: Samsungi uusi nutikell kõigest kolm ööpäeva.

Mis kella teistesse omadustesse puutub, siis väliselt on sellel safiirist klaas, titaanist korpus ja keraamiline tagakülg - kõik uhked materjalid.

Sisu poolelt on põhjalikult on ette võetud näiteks golfi mängimise mõõtmine, kus kell mõõdab nüüd löögi kiirust ja muid näitajaid. Tublisti täpsemaks on läinud ka mäesuusatamise ja lumelauasõidu mõõtmine. Kokku on mõõdetavaid spordialasid (peamiselt küll pulss ja kulutatud kalorid) sadakond.

Oluline uuendus on matkajatele - nüüd näitab kell GPSi abil lühemat tagasiteed alguspunkti ka ilma internetiühenduseta.

Jätkuvalt mõõdab kell püsivalt omaniku pulssi, stressitaset, une kvaliteeti ja vere hapnikusisaldust.

Huawei esitles eile ka nutikella Watch Fit ja kõrvaklappe FreeBuds Pro.

HUAWEI WATCH GT 2 Pro nutikell tuleb müügile 5. oktoobril ning nende orienteeruv müügihind on 299 eurot. HUAWEI FreeBuds Pro kõrvaklapid tulevad Eestis müügile 19. oktoobril ning nende orienteeruv müügihind on 199 eurot. HUAWEI WATCH FIT nutikella saab Eestis osta alates 28. septembrist orienteeruva hinnaga 119 eurot.