Flame Engineering Inc poolt loodud Red Dragoni nimeline lahendus on firma esindaja sõnul täiesti teaduslik. Ettevõtte kodulehel on kirjas, et eesmärgiks pole lihtsalt taimi ära kõrvetada, vaid hävitada nende rakustruktuur. Keskendutakse taime lehe hävitamisele - kuna lehe rakustruktuuri kahjustumisel ei suuda taim enam fotosünteesida, hukkubki ajapikku terve taim, sealhulgas selle juur.

"Isegi suurte taimede puhul on näha märkimisväärset efekti ning paari päeva jooksul taim hukkub. Kõik oleneb sellest, kui arenenud on taime juurestik ning kui pikka aega taime kuumutati," selgitatakse ettevõtte kodulehel.

Tegemist on eriti lubava lahendusega orgaanilise toidu kasvatajate tarvis, kuna herbitsiide ei kasutata ning umbrohi hävitatakse täiesti looduslikul moel. Leegi tarvis kasutatakse süsteemides propaangaasi. Seejuures on olemas kõiksugu erinevad lahendused - köögiviljadele, kartulitaimedele ning isegi viinamarjaistanduste tarvis.

Peale suurtele masinatele mõeldud leegiheitjasüsteemide on olemas ka kaasaskantavad lahendused: seljakotti peidetud mobiilse umbrohupõletaja hind on näiteks 285 USA dollarit, ratastel väiksema umbrohupõletaja saab kätte 950 USA dollari eest. Traktoritele mõeldud lahenduste hinnad olenevad konkreetsetest lahendustest.