See hetkel 69,99 dollari eest eeltellitav vidin teeb nimelt võimalikuks arvuti juhtimise näppude ja käte liigutamise abil. Mitte puute- vaid viipetundlikult, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Nüüd andis Leap Motion teada, et selle klotsi näol ei ole tegemist mingi suvalise mänguasjaga.

Firma on kraapinud suurema tootmise alustamiseks kokku 30 miljonit dollarit ning sõlminud koostöölepingu ühe maailma suurema arvutitootja – Asusega. Viimane lubab lisada LEAP tehnoloogia oma 2013. aasta tippklassi laua- ja sülearvutitele.

Mida tähendab viipetundlikkus? Puutetundlikkus tähendab arvutimaailmas seadmega suhtlemist (tavaliselt) selle ekraani puutumise abil. Viipetundlikkus tähendab aga seadmega suhtlemist näpu või käe viipamise ehk liigutamise abil.

See tähendab, et masinale sisendi andmiseks ei ole enam tarvis ekraani puutuda. Piisab näpu liigutamisest kusagil ekraani ees. Arvutiga ühendatud pikliku klotsikese sensorid registreerivad selle liigutuse, mis tõlgitakse klikiks, suumimiseks, mingis sihis liigutamiseks jne.

Vaadake ka videot:

Kahe aasta eest tõi sellist laadi tehnoloogia esimest korda massideni Microsoft. Seda oma Xbox 360 mängukonsooli lisaseadme Kinect nime all. Leap Motion astub järgmise sammu – see firma on välja arendanud pikliku klotsikese, mis koos spetsiaalse tarkvaraga uudse tehnoloogia nurgakiviks ongi.

Tehnikaveeb Verge nimetab seda arendust oma suvises artiklis "Kinectiks steroididel". Seda seetõttu, et lisaks kompaktsetele mõõtmetele on Leap Motioni viipetundlik seade:

* täpne, suutes eristada liigutusi 1/100 mm täpsusega
* võimekas, eristades kahte kätt ja kümmet sõrme
* kiire, registreerides liikumist kiirusega 290 kaadrit sekundis.

Pole siis ime, et paljud riistvaratootjad sellisest arendusest vägagi huvitatud on. Nende seas üks maailma suurimaid arvutimeistreid – Asus -, kellega sõlmitud lepingust Leap Motion avalikkust teavitas.

Pressiteade sedastab, et "Asus paneb maailma täpseima 3D viipetehnoloogia oma tippklassi sülearvutite ja kõik-ühes lauaarvutitega kaasa juba 2013. aasta jooksul".

Mida sina arvad? Kas sulle meeldiks juhtida enda arvutit näpuliigutuste abil?