Vot ja PhoneBuffi asjatundjad panidki Xs Maxi ja 3 XL-i vastakuti, et näha, kumb kiirustestides võidab. Selgus, et ikka pigem iPhone.

Siin on ehk märkimisväärne, et mõlemal mudelil on "ainult" 4 GB töömälu, kuigi paljud tootjad on kiirustanud oma kallima otsa aparaatidele 6-8 lisama ja rekord on juba 10 GB, mis ületab koguni paljude sülearvutite oma.

See näitab, et telefoni töökiiruse puhul mängib endiselt arvestatavat rolli oskuslik optimeerimine, mille poolest nii Pixelid kui ka iPhone'id ikka silma on paistnud.

Paljud tootjad ei taha, saa või oska sellist peenhäälestamist endale lubada ning lajatavad lihtsalt töömälu hulga ja kiireima võimaliku protsessoriga.

Kokkuvõttes peab möönma, et telefonide kiirustestid pole enam nii põnevad kui veel kasvõi viie aasta eest. Isegi paljud odavad mudelid on normaalse kiirusega ja n-ö lipulaevade kiirusvahed on pigem mõttelised kui reaalselt tähtsad. Numbrilised erinevused on endiselt olemas, aga kiired on kõik.

PhoneBuffi varasem kiirusevõrdluse-video seadis muide vastakuti iPhone Xs Maxi ja Samsung Galaxy Note 9, mille võitjaks kujunes samuti Xs Max. Kuigi Note9 töömälu hulk on eri turgudel 6 või 8 GB.