YouTuber Syrmor intervjueeris pastorit videos, uurimaks tema motiive. "Ma olen pikaaegne mängur ning kui virtuaalreaalsuse sotsiaalrakendused välja tulid, mõtlesin, et miks mitte proovida siin inimestele usuga seotud kogemusi pakkuda. Ühel pühapäeval mõtlesin, et teeme ära ja nii see juhtuski," ütles pastor.

Esmalt pidas pastor kirikus ainult jutlusi, kuid virtuaalkiriku üha populaarsemaks muutudes hakkas ta seal ka inimesi ristima. Kuidas protsess välja näeb, saab näha Syrmori videost. Soto sõnul pakub virtuaalreaalsus suurepäraseid võimalusi ka sellistele inimestele, kes muidu kirikusse tulla ei saaks. Näitena tõi ta ühe neiu, kes sai ristitud virtuaalreaalsuses, kuna päriselus ei saanud ta oma kodust tervislikel põhjustel lahkuda.

Pastor kinnitas, et keegi ei pea VR kirikusse tulema iseenda avatarina. VR kirikus võib käia riides ükskõik mismoodi ja võib välja näha ükskõik missugune. Näiteks videos ristitav YouTuber on oma avatariks valinud anime-tüdruku, kuid videos on samuti näha, et kirikust ei visata välja ka Karupoeg Puhhi ega musta kassi.

"Suhted virtuaalreaalsuses on autentsed. Me võime olla virtuaalreaalsuse oma vahel palju autentsemad kui päris maailmas, sest siin on meil anonüümsus, mis muudab meid autentsemaks. Keegi ei mõista teiste üle väliste atribuutide mõjul kohut," selgitas pastor VR-kiriku eeliseid. Tema sõnul on see oluline ja hea, et inimesed saaksid omavahel edukalt ja eelarvamusteta suhelda, toetades kristluse põhimõtet, et kõiki tuleks hästi kohelda.

Kui tahad ka ise virtuaalreaalsuskirikut külastada, siis pastor D.J. Soto annab selle avamisaegadest teada oma Twitteri kontol.