Võibolla oletab Apple, et kui sul on raha, et osta endale (Eestis) 1400 eurot maksev telefon, on sul ka piisavalt raha selleks, et osta sellele kaitsev ümbris või sõlmida Apple Care garantii, kirjutab Ars Technica. Ühest kukutamisest piisab, et telefoni tagakülg korralikult mõraneks.

Cneti testija Vanessa Hand Orellana kirjutab, et üldiselt on iPhone`ide ekraanid üsna kriimustusaltid. Uuel telefonil on klaas mõlemal küljel, mis tähendab, et ka võimalik kriimustatav ala on tavalisest kaks korda suurem. Roostevabast terasest raam peaks aga vähemalt teoreetiliselt olema vastupidavam kui eelmiste mudelite alumiinium.

Esimese asjana proovis Orellana telefoni kratsida tavalise koduvõtmega, mis on suure tõenäosusega paljude telefonide üks peamisi ohustajad - kaks eset kohtuvad igapäevaselt paljude taskuis. Prooviti kaht värvi telefone, testimises olid Space Gray ja Silver ehk kosmosehall ja hõbedane iPhone X. Keskmise tugevusega vajutatud võti ei teinud nende tagaküljeklaasile mingit nähtavat kahju. Samamoodi ei jätnud võti kriime terasraamile. Keskmise jämedusega liivapaberiga sai klaasile juba märgatavad kriimud peale, mis olid kosmosehallil telefonil pisut paremini nähtavamad. Terasele taaskord mingeid nähtavaid jälgi ei jäänud.

Orellana märgib, et telefonide esiküljele tekkisid sel ajal, kui nende tagakülgi nühiti, kohe väikesed täkked ja kriimud. Võtmetest ei teinud esiklaasile suurt midagi, liivapaber toimis samamoodi nagu tagaküljel.

Seejärel pillati hall iPhone 90 sentimeetri kõrguselt (umbkaudne püksitasku kõrgus) kõnniteele. Telefon kukkus tahaküljele, põrkas siis veel üles ja maandus ekraanile. Neljast telefoni nurgast kolm olid mõranenud ja ka terasraam sai kannatada. Siis kukutas Orellana telefoni maha nii, et see maandus esiküljega vastu maad. Ekraani alumises servas selle tulemusena olid mõrad ja ka raam sai kannatada.

Lähemalt tasub vaadata juba videost. Igatahes tundub, et turvaümbrise ostmine pole niisuguse hinnaga telefoni puhul halb mõte.