Värskelt avaldatud videos nimetatakse lennumasinat millekski, mis asub "Tagasi tulevikku" Deloreani ja multifilmi "Jetsonid" hõljukauto vahel. Kitty Hawki õhusõiduk nimega Cora on võimelik helikopteri moel vertikaalselt õhku tõusma ja siis lendu lennuki kombel jätkama.

Cora on ühtlasi isejuhtiv, selle lennukiirus ületab 150 km/h ning lennukaugus on maksimaalselt 100 kilomeetrit, teatab Kitty Hawk. "Me pakume nullemissiooniga saastevaba isejuhtivat õhusõidukit," ütleb Kitty Hawki Uus-Meremaa divisjoni juht Fred Reid videos.

Kitty Hawki eelmist lennumasinat nimega Flyer näidati eelmise aasta aprillis. See oli olemuselt pigem ühemehe-vesikopter (või midagi sarnast). Eelmisel aastal, kui Fortes sellest kirjutasime, lubati, et Flyer tuleb ka 2017. aasta sees müüki. Praegu on ettevõtte kodulehel selle juures siiski veel kiri "Coming soon" ehk "peagi saadaval".

CNN Tech ütleb, et ka mitmed teised ettevõtted (Uber ja Airbus näiteks) mõtisklevad ja tegutsevad lendtaksode suunal. Sõidukid näevad enamjaolt välja rohkem väikeste lennukite kui lendavate autode moodi. Nagu Kitty Hawki Cora, põhinevad needki droonitehnoloogial, tõustes õhku ja maandudes vertikaalselt. See tähendab, et stardi- või maandumisrada pole vaja.

Airbusi lendauto prototüüp Vahana tegi esimese lennu veebruaris Oregoni osariigis, seda loodetakse müüma hakata kahe aasta pärast.