Olgugi, et olemuselt tunduvad need üsna erinevad, ei ole nende vahe hinnas suur. Seda enam, et hinnad suure tõenosusega jõuluks ühtlustuvad.

Mõlemad maksavad alla 1000 euro, kuigi hetkel on iPhone ümmarguselt sajaka võrra odavam. Võttes arvesse mälumahtu, mis Huaweil on minimaalselt 128 GB, lähevad hinnakäärid veelgi väiksemaks.

Huawei on suutnud ekraani sisse ära peita ka sõrmejäljelugeja, mida juba eelmise aasta iPhone X-ilt oodati.

Mõlemad telefonid on klaasist tagaküljega ja suutelised juhtmevabalt akut täitma, kuid Huawei jagab elektrit ka teistele nutiseadmetele ning toimib juhtmevaba laadijana. Kellel seda vaja on? Tõenäoliselt vähestel, aga äge on küll.

Kui XR-il on üks kaamera, siis Mate 20 Pro on suutnud mahutada tagumisele küljele kolm. Kõik on tore, aga peamine küsimus: miks kõigil telefonidel ei ole teise kaamerana lainurka?

Kaamerarakendustel pole kummalgi väga viga ja tegu on parimatega turul. Väga intuitiivsed, kuid iPhone'il peaks profikasutajad mõne teise äpi tõmbama, kuna vaikimisi kaameraäpp näiteks säriaja ja ISO muutmist ei võimalda.

Mate'i kaameraäpp on seevastu täiesti teine äärmus, seal on funktsioone rohkem kui hoomata jaksab. Samas on näiteks öörežiimid ühed kasulikumad üldse. Näiteks ilutulestik, mis peaks ka äikesetormide puhul ülihästi toimima. Sisuliselt tehakse üks pilt ning salvestatakse sinna eredad valguse liikumine lisaks.

Lisaks innovaatiline võimalus videos eristada subjekti taustast, mis hetkel küll äramärkimisväärselt hästi ei toimi, aga teame konkurente küll, kes poolikute lahenduste peale kõvasti oma turundusmaterjalis pasundavad.

Miks me nii palju räägime kaameratest? Sest üsna suure tõenäosusega ronib Mate 20 DxOMarki pingeritta, kus praegu on tugevalt kanda kinnitanud kevadine Huawei P20 Pro.

Telefonidest endist polegi suurt midagi räääkida. Mõlemad on väga head, nobedad, ilu on vaataja silmis. Ning tänu üleni klaasist disainile ei kannata kumbki kukkumist.

Seega üsna tavaline "Android vs iOS" vaidlus, millele meil lõpliku sõna võimatu anda. Ainus argument on too tarkvarauuenduste joru, kus Apple uuendab ka oma vanu seadmeid, kuid Androidi keskmine eluiga on vaid kaks aastat.

See on ka üks põhjus, miks iPhone tõenäoliselt kaotab paari kuuga hinnas märkimisväärselt vähem kui kõik teised.

AM.ee videotega kursis olemiseks soovitame vajutada YouTube'is subscribe