Apple iPad

Uus Apple'i iPad tuleb 10,2 tollise ekraaniga, millel olevat on märkimisväärselt parem jälgida ka suure nurga alt ning mis on eelmisest mudelist märkimisväärselt eredam. Lisaks sellele on tahvelarvuti varustatud uue A10 kiibistikuga ning sellel saab olema uus klaviatuurikinnitussüsteem ning uued targad ümbrised, mis sisaldavad ka klaviatuuri.

Apple'i sõnul vahetab uus iPad kuuenda seeria mudeli poes välja juba selle kuu lõpus ning seejuures saavad kliendid uue, parema Apple'i tahvelarvuti sama raha eest, mis praegu tuleks välja käia vana mudeli eest.

Uus Apple iPad

Apple Watch

5. seeria Apple'i kellal on uus ekraan, mis ei lülita end kunagi välja. See tähendab, et kasutajal on võimalik alati näha kella ning seal olevaid teavitusi, olenemata käe asendist. Seejuures lubatakse, et kella aku vastupidavust see ei mõjuta ning vähemalt 18 tundi saab kella laadimata kasutada.

Väiksem muudatus on see, et kellal on sisse ehitatud kompass. Sellega kaasnev rakendus võimaldab näha ka pikkus- ja laiuskraade ning kõrgusnäitajaid. Lisaks saab uuel kellal olema üleilmne hädaabikõnede võimalus. See tähendab, et ka reisil olles võtab kell vajadusel hädaabikeskusega ühendust, et kasutajale abi kutsuda.

Apple'i uue põlvkonna kell

Uued iPhone'id

Apple tutvustas kokku kolme uut iPhone'i telefoni, mis hakkavad asendama XS mudeliseeriat. Kõik kolm telefoni on disainitud uue vastuolulise ruudukujulise kaamerasüsteemiga - iPhone 11 kaamerasüsteem koondab sinna kaks 12 MP kaamerat, lainurk- ja ülilainurkkaamera (kaamerate vahe on täpselt 2x optiline suum).

Foto- ja videograafidele suunatud iPhone 11 Pro nime kandev telefon, millest on saadaval nii tavaline kui ka Max versioon, kasutab aga kolme kaamerat - 12 MP lainurk-, ülilainurk ning telefoto kaamera (kaamerate vahe 4x optiline suum). Kaameral on lisaks veel näiteks tehisintellektiga pildistamise režiim, mis teeb kokku üheksa pilti ning paneb neist kokku ühe pildi, kus pildil olevat müra ja hägusust on vähemaks töödeldud.

iPhone 11 Pro tagaküljel ilutseb koguni kolm kaamerat

Uus kaamerasüsteem võimaldab nii tava- kui ka Pro-mudelil kaamerat kasutades näha alati laiema kaamera pilti - näiteks lainurka kasutades on võimalik pildi ääres näha ka seda, missugune näeks sama pilt välja ülilainurkkaameraga. Eri kaameraid on võimalik omavahel vahetada ka video filmimise ajal. Lisaks sellele on kaamerad varustatud uue põlvkonna HDR-i ning automaatselt aktiveeruva öörežiimiga.

Uus kaamerasüsteem näitab äärtes ka alati seda, milline jääks pilt teise kaameraga tehes.

Ka esikaamera on iPhone'idel nüüd 12 MP sensoriga ning võimaldab muuhulgas ka 4K 60 FPS video filmimist. Esikaameraga on lisaks sellele võimalik teha ka aegluup-videosid.

Rääkides telefonide ekraanide suurusest, on mõnevõrra üllatuslikult telefonidest kõige väiksem iPhone 11 Pro (5,8 tolline ekraan), millele järgneb iPhone 11 (6,1 tolli) ning kõige suurema ekraaniga on loomulikult iPhone 11 Pro Max (6,5 tolli). Loomulikult on kõikidel telefonidel OLED-Retina ekraanid, millel on FHD+ võimekus ning HDR10 tugi.

Heli poolest on toredaks uudiseks see, et telefonidele on jõudnud ka Dolby Atmos heli, mis konkurentide telefonis juba mõnd aega olemas on olnud.

Apple andis ka teada, et kõigis uutes iPhone'i mudelites kasutatav A13 Bionic kiip on kiireim protsessorikiip, mida üldse kunagi nutitelefonis kasutatud on ning ühtlasi ka kõige kiirem graafikakiip. Õunafirma esindajate sõnul võimaldab võimekas kiip neil konkurentidest võimsuse poolest ees püsida.

iPhone'i mudelivalikusse jäävad alles ka iPhone 8 ning iPhone XR

Loomulikult ka hindadest - üllatuslikult ei ole need nii krõbedad kui oleks oodanud. Näiteks iPhone 11 hinnad USA-s saavad alguse 699 USA dollarist. iPhone Pro võib kätte saada juba 999, Max mudeli aga alates 1099 USA dollari eest.