Kui surfaja ei saa Venemaal mingile veebikohale ligi, siis tõenäoliselt põhjusel, et tsensorid on selle ebasobivate hulka lugenud. Ettekäändeid on selleks erinevaid, alates veebipiraatlusest kuni äärmuslike vaadete levitamiseni.

Rozcomnadzori pealik Александр Жаров (inglisekeelses veebis Alexander Zharov) üllatas avalikkust hiljuti arvamustega, mida internetivabaduse pooldajad omalt poolt äärmuslikuks peavad.

AIF.ru avaldas sõbrapäeval Zharoviga intervjuu, kus mees teatas, et tema ei tahaks alla kümne aasta vanuseid lapsi üldse veebi lasta.

Seegi on paha, kui kolmene laps tahvelarvutist animafilme vaatab. "Mõned vanemad on selle üle uhked, et kolmene laps oskab tahvelarvutit käsitseda ja sealt animafilme vaadata. Minu arust pole selles midagi head. Väike laps hakkab virtuaalset maailma pärismaailma oskas pidama ja see muudab tema reaalsustaju," ütleb Zharov.

Võrdluseks niipalju, et ka näiteks Apple'i legendaarne tippjuht Steve Jobs piiras oma lastel moodsate tehnikavidinate (sh iPadi) kasutamist. Ja ilmselt paljud lapsevanemad muutuvad rahutuks, kui jälgivad, millise õhina ja andumusega lapsed digimaailma sukelduvad ning seal pikalt püsivad.