Sel kuupäeval pakib ju Samsung New Yorgis lahti oma järjekordse lipulaeva – Samsung Galaxy S IV, vahendab Kahvel.ee.

Oleme närvilisemate lugejate jaoks kokku kogunud veenvamad kuulujutud ning juba etteruttavalt võib öelda, et need on üpris rahustavad.

Esimene 8-tuumalise protsessoriga nutitelefon

Kõige tähtsam nendest ennustustest on see, et ilmselt on SIV maailma esimene kaheksatuumalise protsessoriga telefon. Täpsemalt siis 1,8 GHz Exynos Octa protsessoriga.

Vaoshoitumad infoallikad kõnelevad ka Exynos 5440 neljatuumalisest protsessorist, kuid loodame, et Samsungil on piisavalt julgust poolele teele mitte pidama jääda.

Üsna kindlalt kaasnevad võimsa protsessoriga vähemalt 2 GB muutmälu ja 32 GB sisemälu. Loodetavasti aga Samsung suudab meid siin meeldivalt üllatada.

5" FullHD Retina-ekraan

Teise silmatorkava (kohmakas kalambuur) detailina peaks olema vahetunud ekraan. Kõige tõenäolisemalt saab SIV endale 5-tollise 1080p FullHD ekraani, millel 440 ppi resolutsioon. Säh sulle kooki moosiga, iPhone!

Mahukas aku

Mõistagi ei pääse suure ekraani juures üle ega ümber akust. Kui SIII 2100 mAh aku olevat kasutajate sõnul enam vähem normaalne, siis oleks loogiline oodata ka siin teatavat edasiminekut.

Motorola oma RAZR Maxxiga tõestas, et ka 3300 mAh aku mahub iseenesest saledasse ja õhukesse korpusesse.

Kaamera ja kõlarid

Päris kindlasti ei ühine Samsung HTC uue Ultrapixel-tehnoloogiaga, vaid jätkab megapikslite võidujooksu.

Seega on oodata, et uue telefoni kaamera on vähemalt 13-megapiksline kaamera (nagu Sony Xperia Z-il), kuid kui Samsung ületab ennast, siis ka siin võib oodata üllatusi.

Külla aga pakutakse sarnaselt HTC One'iga ka S IV-le külge stereokõlareid.

Välimus

Netti imbunud udustele fotodele, mitteudustele Photoshopi töötlustele ja kuulujuttudele toetudes võib väita, et uue nutifonide kroonimata kunni välimus on traditsiooniline, s.o järgib oma eelkäijate "disainikeelt". Ühesõnaga sama, suhteliselt maotu polükarbonaatkorpus jääb püsima.

Erinevate koolkondade vahel käib äge vaidlus, kas Home-nupp jääb alles või mitte, kuid meie siin sündmustest ette ei rutta ja seisukohta niivõrd olulises küsimuses ei võta.

Tarkvara

Kindlasti on oodata üllatusi, mis peaksid uue telefoni veelgi inimnäolisemaks muutma, Samsungi tarkvaraseppadelt. Paraku on siin kuulujutud kõige napisõnalisemad.

Üheks võimalikuks kandidaadiks, mis muudaks S IV eriti populaarseks võõrkeelt valdavate pensionäride seas, oleks rakendus Samsung S Health. See mõõdab pulssi, vererõhku ja veresuhkrut, määrab keha rasvaprotsenti ja kehakaaluindeksit.

100%-lise tõenäosusega peaks Samsung Galaxy S IV kaane alla leidma tee ka rakendus Samsung Wallet, mis ahvib suuresti iPhone'i Passbooki ning peaks mugavaks tegema igasuguse piletite ja kliendikaartidega sahmerdamise.

Kardetavasti ulme valdkonda kuulub aga väide, et Galaxy S IV reageerib silma liikumisele, mis peaks võimaldama pilgu abil ekraanil toimuvat mõjutada, s.o lapata veebilehti üles-alla jms.

Või siis – äkki ei tulegi SIV nutitelefoni?

Teise ja eelnenuga suhteliselt samasse klassi kuuluvaks kõlakaks tuleb pidada varianti, et Galaxy S IV asemel on oodata hoopis Galaxy S IV mini ja sellega ühte komplekti kuuluvat nutikella (smartwatch).

Arvestades aga Samsungi nõrkust Apple'i kopeerimisel, siis äkki on tõepoolest siin tegu olukorraga, kus koopia jõuab müügile juba enne originaali?