Huawei volditav seade kannab nime Mate X ning see erineb Samsungi seadmest märkimisväärselt. Kui Samsungi telefonil on kaks ekraani - üks suur ekraan jääb n-ö seadme keskele ning väljaspool on üks väike ekraan, siis Huawei telefoni puhul moodustavad väike ja suur ekraan kokku terviku, mille lahti saab voltida. Huawei ise nimetab hingetehnoloogiat pistrikutiiva nimega.

Huawei Mate X

Seega, kokku voldituna on Huawei Mate X-i kasutaja kätes 6,6 tolline esiekraan ning 6,38 tolline tagaekraan, mis lahti voltides muutub 8 tolliseks tahvelarvutilaadseks ekraaniks. Kokku volditult saab telefoni tagumist ekraani kasutada ka selvefotode tegemiseks - sarnaseid lisaekraane on ka varasemalt Hiina nutitelefonidele spetsiaalselt loodud, nüüd on tänu volditavale ekraanile löödud kaks kärbest ühe hoobiga.

Huawei Mate X tagumine ekraan

Erinevalt Samsungi telefonist, mis kokku volditult on üpris kogukas, mahub Huawei telefon probleemideta taskusse - seadme paksus on maksimaalselt 11 mm. Ekraanidisaini poolest teeb seega hiinlaste telefon Samsungile silmad ette.

Tehniliste näitajate poolest jääb Huawei Samsungile õige pisut alla - kui korealaste telefonis on 12 GB muutmälu, siis hiinlastel on seda vaid 8. Teised näitajad on enam-vähem samad, 512 GB sisemälu, 7 nm tehnoloogial põhinev protsessor ja 4500 mAh ringi jääv aku mahutavus.

Huawei kahjuks räägib aga ka hind - selle aasta keskel müügile tulev telefon maksab 2299 eurot, Samsungi sarnane telefon esialgsete andmete hinnangul aga 2000 eurot.