Tehnikahuviliste seas tekitas hiljuti palju elevust USAs baarist leitud telefon, mille iPhone 3GSi välimus peitis veel tegijate poolt esitlemata järgmise põlvkonna iPhone'i. Gizmodo kirjutas sellest eksklusiivse loo, mille põhjal oli raske seadet võltsinguks pidada (lingid uudise lõpus).

Nüüd siis lekkis Vietnamist netti ülevaade teisestki valedesse kätesse sattunud iPhone'ist. Mac Rumorsi andmetel ostis keegi ärimees selle USAst koos iPadiga ja viis koju Vietnami endaga kaasa.

Ülevaate autorid kiskusid iPhone'i tükkideks ja riputasid sellest fotod internetti. Seade kasutab Apple'i protsessorit, ARM-põhist A4, mis asub samuti iPadi kõhus.

Uut kadunud ja leitud iPhone'i peetakse lähimaks lõplikule mudelile, sest sellel on kruvideta sile tagakülg ja sildi põhjal 16 GB andmeruumi, mitte "XXGB" nagu Gizmodo analüüsitud mudelil. Lisaks on ekraan palju teravam Gizmodo eksemplari omast.

Netikommentaatorid leiavad, et teine leitud iPhone peab olema juba Apple'i kavandatud kampaania osa, mitte juhus. Või nagu keegi tabavalt ütles - see pärineb nagu halvast J.J. Abramsi filmist!

Vaata juutuubiklippi ka: