Moto G on firma järg suvisele Moto X-ile ning selle põhiline trump näib olevat hind. USA-s algab 8 GB mälumahuga telefoni hind 179-st dollarist, veidi praktilisem 16 GB mäluga mudel maksab 199 dollarit. Eurodesse konverteerituna on soodsaim mudel lausa tühised 133 eurot ja kallim 148 eurot.

Päris nii soodsaid hindu ei maksa muidugi meie kandis loota. Mis Moto G Euroopas maksma hakkab, näeme päris varsti. Tänasest on telefon müügil Brasiilias, detsembriks mujal Lõuna-Ameerikas, Euroopas ja Aasias ning jaanuariks USA-s.

Näitajate poolest on tegu igati korraliku keskklassi telefoniga. Moto G-l on suhteliselt suur 4,5-tolline ekraan, mille resolutsioon pole küll täis-HD, vaid 720p. Moto G sisimas tuksub Snapdragon 400 kiibistikus neljatuumaline 1,2 GHz-ne protsessor. Tõlge: see ei küüni kuidagi tippudeni nagu Samsung Note 3 või Sony Xperia Z1, aga selle hinna eest teeb kõvasti mürtsu küll.

Ühe GB muutmälu kõrvale saabki valida 8 või 16 GB sisemälu. Telefonil pole küll mälukaardipesa, kuid iga ostja saab justkui lohutuseks 65 GB mälumahtu Google'i pilveteenuses Drive.

Et soodsa telefoniga elu vürtsikamaks teha, saab valida hulga värviliste korpuste vahel (kujutage peas ette iPhone 5c-d või värvilisi Nokia Lumiaid).

Tähtsam kui Nexus 5

Kokkuvõttes pole Moto G muidugi mingi konkurent Nexus 5-le, kuid uus telefon võib täita Nexusest hoopis tähtsamat rolli. Suur hulk maailmas müüdavatest Androidiga telefonidest on just soodsad nutitelefonid. Kuid alla 200 euroste nutitelefonide kategoorias peab talutava kvaliteediga seadmeid  tikutulega otsima ja üldjuhul leiab siis mõne Nokia, mis töötab Windows Phone platvormil. 

Kui Motorola suudab vähem kui 200 euroga müüa talutavat kasutuskogemust, on telefonil palju potentsiaali. Selle potentsiaali teostamine sõltub juba tuhandest muust tähtsast detailist nagu tootmisvõimsus, logistika, müügikanalid, turundus jne.