Esimene saab ainult ühe lõigu, sest selle esitlus oli juba tükk aega tagasi (aprilli keskel). Lisasime selle eelkõige põhjusel, et uudise juures oleks sisu kajastav avaldamiskõlbulik pilt - järgnevast kahest lihtsalt pole veel. Pildil on sakslaste Neofonie loodud puutetundliku ekraaniga WePad, mis on nii nimelt kui välimuselt ipadilik, ent kasutab Androidi.

Igatahes, uusimate tahvlitootmishuviliste hulgas on arvutitootja Dell, mille esimene tahvel on Streak, tuntud ka kui Mini 5.

See on väiksem kui enamik sarnaseid seadmeid, 5tollise ekraaniga, ning jookseb Androidi operatsioonisüsteemi all. Analüütikud on seda nimetanud märkimisväärseks stardiks, mis kujutab Delli naasmist taskuarvutite turule.

Tegijad ütlevad, et see on esmajoones infoseade (arvuti) ja alles teisena häälseade (telefon). Jaanuaris CES-messil esmakordselt näidatud Streak on ka Delli uue väikeseadmete divisjoni debüüdiks. Tulekul on näiteks 7- ja 10tollised tahvlid.

"Meie hinnangul müüakse tänavuse aasta jooksul maailmas 1,3 miljardit mobiilseadet. Dell tahab sellest turust osa, arvutitootja ei saakski teisiti. Streak jääb suure ekraaniga nutitelefoni ja iPadi vahele. On suur küsimus, kas sellisele seadmele leidub ruumi. Tegemist on siiski pretensioonika sammuga, kus Dell püüab teistest tahvlitootjatest eristuda," seletab CCS Insighti analüütik Ben Wood.

Dell on ka minevikus tahvelarvuteid müügile toonud, aga neid ei oodanud massiline huvi. Turusegmendi (taas)elavdumine võlgneb Forresteri analüütik Ian Foggi sõnul tänu nutitelefonide edule ja eriti tarkvarale, mis neile loodud. "Tahvelarvutid peavad hetkega käivituma ja end välja lülitama, ja pakkuma mõistlikku akukestvust. Just selliseid tingimusi täitma on loodud nutitelefonide operatsioonisüsteemid."

Streak ilmub esialgu Euroopas ja hiljem USAs. Esimene mudel sisaldab nii 3G kui Wi-Fi tuge, 16 GB andmeruumi, GPSi ja kaht kaamerat (üks ees, teine taga). Rakenduste soetamiseks on muidugi Android Marketplace.

Acer tutvustas ootamatult hiljutisel Pekingi pressiüritusel samuti uut Androidi-tahvelarvutit. See näeb Techradari ajakirjaniku sõnul välja nagu kaks osa iPadi ja üks osa Kindle'it.

Seade on mõeldud iPadi otseseks konkurendiks, st põhikasutusalad on e-raamatud, muusika, internet ja e-kirjavahetus. Sellel on 7tolline ekraan, QWERTY-klahvistik ja nii 3G kui Wi-Fi tugi.

Aceri tegevjuht (CEO) Gianfranco Lanci mainis, et tahvel peaks ilmuma aasta viimases kvartalis, täpsemalt tõenäoliselt septembris-oktoobris. (Jah, viimane kuulub eelviimasesse kvartalisse.)

Ta tunnistas, et see meenutab tõesti iPadi, aga tema isiklikult peab Apple'i toote ekraani liiga suureks. "Me pole veendunud, et sellist tüüpi seadme ekraanile on 10 tolli õige suurus. See hakkab suuruselt juba liigselt netbooki meenutama, aga samas puudub täielik PC funktsionaalsus, mis tundub imelik."

Acer kuulutas muide ka uuest Androidi nutitelefonist Stream, millel on 3,7tolline AMOLED-ekraan, Android 2.1, 1 GHz Snapdragoni protsessor, 512 MB muutmälu, 2 GB andmeruumi, HSDPA, Wi-Fi b/g/n, Bluetooth, GPS, viie megapiksline kaamera, 720p kõrglahutusega video salvestamine, microSD pesa, UPnP ja DLNA striimingu toetus, Dolby Mobile, FM-raadio ja RDS, HDMI port. Eriti hea!