Seetõttu võib mõjuda üllatavalt tõsiasi, et veebipiraatluses on suur roll ka "kohaliku" eelistamisel.

Sa pole ehk kunagi kuulnud veebikeskkondadest nagu Mrpiracy, Filma24 ja Cimaclub, aga oma päritoluriikides on need nii tuntud, et löövad Piraadilahte ja teisi vägevaid nende endi mängus.

Maailma suurimas saareriigis Indoneesias oli näiteks säärane igati populaarne piraatlussait nagu IndoXII. Kui see oli sunnitud hiljuti tegevuse lõpetama, siis tekitas see palju pahameelt kohalike hulgas, keda on palju (2018. aasta andmetel rohkem kui 267 miljonit). Muu (piraatlus)maailm ei teadnud saidist aga suurt midagi.

Võib üldistada, et veebipiraatlus pole nii globaalne nähtus kui veeb ise. Paljudes riikides tegutsevad kohaliku tähtsusega saidid, tihti ka ainult kohalikes keeltes ja üldtuntud saitidest küllaltki erineva kasutajaskonnaga.

Hea kohaliku tähtsusega hittsaidi näide tuleb siinsamast Euroopast – Bulgaarias tegutsev torrentisait Zamunda.net. See kuulub kümne riigis enim külastatud veebikeskkonna hulka ja enamik kasutajaid on seitsme miljoni elanikuga Bulgaaria elanikud.

Kui liikuda Bulgaariast põhja poole, üle piiri Rumeeniasse, avaneb hoopis teine pilt. Menukas on hoopis kohalik piraatstriimingusait Filmeserialeonline.org. Kasutajad pole aga suuremjaolt Rumeenia elanikud, vaid kaks kolmandikku neist asub Albaanias, kus see on kõige popim piraatlussait.

Kohalikud favoriidid kerkivad esile ka Lääne-Euroopasse liikudes: teiste hulgas Zone-telechargement.net Prantsusmaal, Elitetorrent.li Hispaanias ja Mrpiracy.site Portugalis. Ükski nimetatud saitidest pole laialt tuntud väljaspool nimetatud riike.

Samasugune "kohaliku" eelistamine kordub teistesse maailmajagudesse kiigates, olgu selleks Aafrika, Lähis-Ida, Aasia. Enamasti tegutsevad rahvuslikud lemmikud ka kohalikes keeltes, näiteks torrentwal2.com Lõuna-Koreas või b9good.com Jaapanis, mis nende globaalset haaret tublisti jahutab.

Maailmselt tuntud staarsaidid omavad endiselt eelist peamiselt kahes Ameerikas. Sellel mandril on huvitaval kombel väga popid animesisule keskendunud saidid, näiteks Kissanime.ru USAs, animeflv.net Mehhikos jm.

See kõik viitab, et piraatlusevastasel võitlusel on mõtet ka suurte saitide vastu madistamise kõrval. Nendele lisaks on veel väga palju väga menukaid keskkondi, mis lihtsalt väljaspool kindlaid riike pea iial laiemalt avalikku tähelepanu ei saa.

[HILJEM LISATUD] Loodus tühja kohta ei salli. Indoneesias hingusele läinud IndoXII vabatahtlikuks asendajaks on astunud juba sadu uusi kohalikke saite, paljud neist kopeerivad ka IndoXII keskkonda. Nii teatab AVIA ehk Aasia videotööstuse assotsiatsioon.