Pole siis ime, et julgemad piraatlusbossid üritavad hakata oma kasutajatelt lõpuks otse raha nõudma.

Just sellise lähenemise valisid hiljuti näiteks FreeTutorials ja KissAnime, mis seavad ultimaatumi ette: maksa või talu pealesunnitud reklaame. Nagu Spotify, kui järele mõelda...

Piraat-animesait KissAnime kasutajad on algatanud Redditis vähemalt kaks pikka diskussiooni (1 ja 2), kus kurdavad, et neilt võeti ligipääs pikema jututa ära, kuna nende veebibrauserid olid varustatud reklaamitõkestamislahendustega. Peab siiski märkima, et blokkijaid puudutav hoiatus on toodud ka saidi avalehel.

KissAnime administraator tunnistab, et hetkel ei saa bänni ka eemaldada. Külastage teisi saite või püüdke naasta reklaamisõbraliku brauseriga, soovitab ta.

Piraatsaitide kasutajad on kurtnud, et ei taha küll saidipidajaid reklaamiteenistusest ilma jätta, aga pidevad arvukad pornoreklaamid on tüütud (mis võivad samas saidile päris tulusad olla). Irooniline on muidugi, et piraatsaidid omakorda jätavad teenistusest ilma selle sisu tegelikult tootjad, mida nad ilma loata ja maksmata levitavad.

Õppematerjalide piraatsait FreeTutorials on aga veel ahnem kui KissAnime. Veebikoha külastamine maksab 2 USA dollarit kuus, lisaks peab maksma allalaadimiste eest – vastavalt 10 dollarit (kuni 10 allalaadimist päevas ühe kuu jooksul) või 5 dollarit (kuni 5 allalaadimist päevas ühe kuu jooksul).

KissAnime liiklust puudutavat statistikat jälgides on saanud selgeks, et tasu küsimine pole kasutajaid suuresti eemale peletanud. Eks hinnad ole endiselt palju soodsamad kui seaduslikel õppematerjali-saitidel.

Saame näha, kas rahaküsimise komme levib ja kuidas reageerivad sellele autoriõiguste eest võitlejad. Nende seisukohast on piraatlus halb, kinnimakstud piraatlus aga ju isegi hullem.